Hlavní obsah
Sport

Pastrňák si u Zachova gólu připsal čtyřicátou asistenci v této sezóně. Na výhru to však nestačilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Eybl, Playground v2

Hokejisté amerického týmu Boston Bruins v noci podlehli kanadskému celku Calgary Flames v poměru 1:4. Jediný gól Bostonu vstřelil český útočník Pavel Zacha, sekundoval mu David Pastrňák.

Článek

Boston vstoupil do utkání na domácím ledě proti Calgary jako favorit, hned v úvodu však podstoupil ledovou sprchu v podobě dvou obdržených branek. Gólový účet tohoto utkání otevřel již v páté minutě přesilovkovou trefou Andrei Kuzmenko, pro kterého se jednalo o první zápas za Flames po výměně z Vancouveru Canucks, v níž na opačnou stranu putoval Elias Lindholm. V první vteřině čtrnácté minuty zvýšil vedení plamenů Connor Zary, kterému se podařilo propasovat bekhendem puk za Swaymanova záda.

Šanci na nadechnutí daroval medvědům slovenský útočník Martin Pospíšil, který od rozhodčích obdržel po zákroku na Brada Marchanda pětiminutový trest, ale početní výhodu, která byla zkrácená o Marchandův dvouminutový trest, domácí nevyužili.

Ve druhé třetině se toho příliš mnoho nestalo, a tak si Bruins museli počkat na svůj první gól až do třetiny třetí. Ten se podařil vsítit českému útočníkovi Pavlu Zachovi, který využil dvojnásobnou početní převahu tvrdou ranou z nápřahu, na kterou mu nabil třetí nejlepší hráč kanadského bodování NHL. Tím hráčem není nikdo jiný než David Pastrňák, který si u této branky připsal již svou čtyřicátou asistenci v této sezoně. Celkově má tento český fenomén na svém kontě již 73 bodů, jež stihl zaznamenat v padesáti zápasech.

Radost na tvářích domácích fanoušků, kterých na toto utkání přišlo téměř 18 000, ale dlouho nevydržela, protože otěže utkání brzy převzali zase hráči s plameny na dresech. Dvě minuty po Zachově trefě se prosadil Jonathan Huberdeau. Ten sice zdaleka nezažívá svou nejpovedenější sezonu v kariéře, ale z tohoto utkání si odnesl slušný bodový příděl, když jednou skóroval a dvakrát asistoval. Druhou asistenci si tento kanadský útočník zapsal u přesilovkové trefy, o kterou se postaral produktivní obránce Noah Hanifin. Ta byla zároveň poslední v tomto vyostřeném utkání, v němž ještě padlo několik trestů za hrubost.

Hráčům Calgary se tak podařilo vykrást bostonský stadion a získat drahocenné tři body, jež mohou být ve finálovém součtu ještě velmi důležité.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Pavel Zacha

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz