Hlavní obsah
Umění a zábava

Kapely, které možná neznáte, ale měli byste, pokud máte rádi ostrou hudbu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Eybl, Playground v2

Ne každý má rád tvrdou hudbu, ale pokud patříte do skupiny lidí, kteří si občas zpestří život poslechem rocku, metalu, deathcoru či metalcoru, buďte vítáni u mého článku, ve kterém si představíme pět kapel, o kterých byste určitě měli vědět.

Článek

Vended

Coreyho Taylora z kapely Slipknot asi nemusím představovat, ale věděli jste, že již koncertuje i jeho syn Griffin? Jestli ano, tak jistě víte, že je hlavním zpěvákem kapely Vended, ve které zároveň bubnuje Simon Crahan, jehož příjmení vám zřejmě též bude něco říkat, pokud jste nadšenci do tvrdé hudby. Písním slavných Slipknotů se některé skladby kapely Vended stylem podobají, ale zároveň vnáší do světa rázné muziky čerstvý dech, který byste určitě měli okusit.

Jaké tři písně od této kapely ochutnat?

Motionless in White

Nehybní v bílém spolu skládají hudbu již od roku 2004, kdy došlo k založení této kapely pocházející ze Scrantonu v Pensylvánii. Kapela je známá svými ostrými texty, za kterými se ale mnohdy pouze skrývají metafory. Ze všech členů vyzařuje výrazná gotická image, za kterou se schovávají sympatičtí a rozumní lidé. Minimálně podle záznamů z rozhovorů a vyjádření drtivé většiny fanouškovské základny.

Jaké tři písně od této kapely ochutnat?

Brand of Sacrifice

Tato kanadská deathcore kapela pochází z Toronta a její existence se datuje od roku 2018, kdy byla založená. Od té doby vydala dvě plnohodnotná alba. V roce 2019 to bylo album God Hand, v roce 2021 Lifeblood. Kromě toho ale toto uskupení vydalo i dvě EP a spoustu singlů, z nichž nejznámější jsou písně Demon King a Lifeblood. Ve druhé jmenované písni se objevil dokonce i pro deathcore fanoušky velmi známý frontman kapely Lorna Shore. Řeč není o nikom jiném než o Willu Ramosovi.

Jaké tři písně od této kapely ochutnat?

Bad Omens

Přesuneme se do o poznání klidnějších vod, ale pořád jsou Bad Omens kapelou, která má ve svém repertoáru i tvrdší kousky. Noah Sebastian, který je v této kapele zpěvákem, perfektně zvládá čistý zpěv i screaming a Bad Omens toho velmi často využívají. V jejich písních se proto prolínají mírné pasáže s těmi tvrdšími. V případě, že jste o Bad Omens ještě neslyšeli, doporučuji dát jim šanci.

Jaké tři písně od této kapely ochutnat?

The Amity Affliction

Tato australská post-hardcorová kapela, která byla založená v roce 2003, potvrzuje tvrzení mnoha australských fanoušků, že v Austrálii opravdu produkovat tvrdší hudbu umí. Někoho potěší i poetické fráze, které členové této kapely do svých textů často implementují.

Jaké tři písně od této kapely ochutnat?

Chcete se s ostatními fanoušky ostré hudby podělit o vaše tipy? Napište do komentářů.

Zdroje informací o kapelách: Wikipedia

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Metallica
Tipy proti nudě
Poslech

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz