Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ruský zpěvák se několikrát veřejně postavil proti válce na Ukrajině. Ukrajince označil za bratry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Eybl, Playground v2

Ruský metalový zpěvák Alex Terrible a frontman kapely Slaughter to Prevail, jehož veřejné vystupování je opředené několika kontroverzemi, se opakovaně postavil proti válce na Ukrajině. Nyní bydlí se svou rodinou v USA.

Článek

Ruský metalový zpěvák vystupující pod přezdívkou Alex Terrible nejdříve vydal na svém YouTube kanálu oficiální vyjádření, ve kterém prohlásil, že všichni členové známé deathcorové kapely Slaughter to Prevail jsou proti válce na Ukrajině. Ukrajince v něm označil za bratry a zdůraznil, že celá kapela je nejen proti válce na Ukrajině, ale celkově zastává pacifistický postoj, přestože ve svých videích někdy zobrazuje střelné zbraně a tanky.

Několik měsíců poté celá kapela zveřejnila píseň s názvem „1984“, která je plná výrazně protiválečné rétoriky. Několikrát v této písni například zaznívá melodický refrén se slovy: „Please stop the violence, please stop the bloodshed on earth.“

Alex se po zahájení ruské invaze na Ukrajinu přestěhoval se svou rodinou na Floridu, kde dál se svou kapelou pokračuje ve tvorbě tvrdé hudby, a i nadále má na otázky, které se týkají jeho postoje k válce na Ukrajině, stejnou odpověď.

Please stop the violence, please stop the bloodshed on earth.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz