Hlavní obsah
Názory a úvahy

Různými směry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přístup lidí k životu se liš, je dobré o tom vědět.

Článek

Je mnoho přístupů k životu: Někteří se snaží vidět co nejpřesněji a zapamatovat si co nejvíc. Poznají se podle toho, že mají na nose brýle nebo v rukou dalekohled, mikroskop či zápisník… Všechny tyhle věci jsou zcela k nepotřebě těm, kteří své vidění naopak rozostřují alkoholem, neboť chtějí vidět co nejméně, a alkohol a jiné drogy jim slouží k tomu, aby se dozvěděli co nejméně, nebo aby zapomněli, co už vědí.

Taky pokud jde o čas, přístupy se velmi různí - někteří by už byli rádi v budoucnu, libují si v novinkách a módních výstřelcích, zatímco jiní se pídí po starožitnostech, nebo neužijí věci, dokud nezastarají. Posuny v čase sice možné nejsou, poměrně snadno si ale lze vytvořit jejich iluzi, pouhým přemístěním do země více zaostalé nebo rozvinuté. Rázem se člověku může zdát, že se přesunul v čase, ať už dopředu, nebo naopak zpátky. Na rozdíl od skutečných posunů v čase skutečné posuny v prostoru možné jsou, a těmi lze - kromě iluzorních posunů v čase - řešit různé požadavky na klima - někteří vyhledávají tropické, jiní preferují arktidu.

Za zmínku stojí, že jednou přijatý směr nemusí být definitivní. Nemá smysl připomínat všechny ty vědce, kteří přes den prováděli přesná měření, aby po nocích holdovali alkoholu. A všechny ty, kteří měnili směr mnohokrát, podle toho, jak se jim to právě hodilo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám