Hlavní obsah
Finance

Jak přijít snadno na dovolené o hezkých pár tisíc

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Ve svých dosavadních článcích jsem upozorňoval na nástrahy sociálních sítí a internetu vůbec. Dnes bych se chtěl věnovat jednomu způsobu, jak si také dovolenou pěkně prodražit.

Článek

Dnes, až na výjimku lidí, kteří pojímají dovolenou jako čas bez mobilu, internetu a sociálních sítí (a těch opravdu není mnoho) je samozřejmost mít s sebou nejméně mobil.

Často však i  další zařízení jako tablety a notebooky. Pokud zůstanete v Evropské unii, není problém. Operátor vám ihned za hranicemi sdělí místní tarify, které jsou platné pro všechny státy.

Problém nastane v okamžiku, kdy hranice unie opustíte. Dnes už většina lidí ví, že nejen volání, ale i příchozí hovory a sms zprávy jsou zpoplatněny řádově výše, než jsme zvyklí.

Cestovní kanceláře, průvodci i informace na letištích na to upozorňují a jen opravdu nepozorný turista si nevypne „data“.

Přijedete do svého hotelu nebo penzionu, zjistíte wifi připojení a je bez problému. Není!

Stačí aby jen na chvíli v ubytovacím zařízením selhala místní wifi síť (v mnoha zemích to není nic výjimečného) a okamžitě na váš důvěřivě zapnutý mobil začnou proudit data v tarifu „svět“, kde každá minuta stojí minimálně desítky korun.

A ještě jedna lahůdka. Tisíce lidí denně překonává oběma směry Lamanšský průliv a (většinou) vědí, že mezi Evropskou unií a Velkou Británií existuje tarifní dohoda. Jenomže!

Mezi výchozí a cílovou stanicí trajektu se plavíte několik desítek minut mezinárodními vodami.

A zde opět naskakují data ve „světových“ cenách a řada lidí se koncem měsíce nestačí divit svému účtu u mobilního operátora.

A s reklamací, podle známého úsloví - neznalost neomlouvá, uspějete jen zcela výjimečně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz