Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Jak spolehlivě vyhnat tranzitní dopravu z našich dálnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

V platnost vstupují nejen nové ceny dálničních známek ale i úpravy jejich použití.

Článek

Již několik týdnů jsou čeští řidiči upozorňování na možnost ušetřit včasným nákupem ročního kuponu dálniční známky, která zdražila téměř na dvojnásobek.

Propočítávalo se komu se to ještě vyplatí, komu již ne, zda je zdražení příliš velké nebo odpovídá pohybu od poslední ceny, která platila více než deset let. Naprosto bezvýznamně se upravili ceny měsíčního a týdenního kuponu. Ve všech relacích a novinových článcích bylo pak zdůrazňováno, že se nově zavádí jednodenní kupon, po kterém se již dlouho volalo.

Hurá, máme novinku (běžnou v řadě zemí) a usnadníme řidičům průjezd republikou.

Někdo, buď s velkým smyslem pro humor, nebo spíše s velmi omezeným smyslem pro realitu, prosadil do nových přepisů kouzelnou větu:

Jednodenní kupon platí jen do půlnoci toho dne, kdy byl zakoupen.

Tak si to převeďme do praxe. Zahraniční řidič si např. na Rozvadově koupí jednodenní kupon na průjezd republikou. Dorazí třeba ve 22.oo hodin. Samozřejmě předpokládá, že kupon platí 24 hodin. Dojede do Prahy, přespí v předem objednaném noclehu a ráno spokojeně pokračuje na Vídeň. A co se nastane. Na dálnici jej zastaví hlídka s tím, že nemá zaplacenou známku. A začne konverzace. Při známém jazykovém vybavení řady příslušníků silniční policie, bude velmi půvabné, až bude nebohému cestovateli vysvětlováno, že jím zakoupený kupon platil jen dvě hodiny!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz