Hlavní obsah
Cestování

Češi míří na chorvatské nudistické pláže, kde nahota není tabu, ale normou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Chorvatsko je známé svou nádhernou přírodou a krásnými plážemi, ale také skvělými podmínkami pro nudismus. Špičkovým příkladem je nudistický kemp nedaleko městečka Rovinj

Odhazují oblečení a s nadšením se vrhají do vln. Není to scéna z hollywoodského filmu. Je to realita mnoha Čechů, kteří každé léto míří do Chorvatska za jedním cílem – užít si dovolenou v nudistických kempech.

Článek

Léto je obdobím, kdy mnozí z nás s radostí a nadšením opouští své každodenní životy a se svými blízkými vyhledávají destinace, které slibují odpočinek, zábavu a dobrodružství. Nepotřebujeme k tomu žádné rekvizity z hollywoodských filmů nebo luxusních resortů. Stačí nám pouze oblečení, které s chutí odhazujeme, abychom se s nadšením vrhli do vln a nechali, aby slunce opálilo všechny kouty našich těl.

Je to realita mnoha Čechů, kteří každé léto míří do jedné konkrétní destinace – do Chorvatska. Ale nejedná se o běžnou dovolenou. Cílem těchto Čechů je užít si dovolenou v nudistických kempech a na plážích v Chorvatsku. Chorvatsko je známé skvělými podmínkami pro nudismus.

Místo, kde nahota není tabu, ale normou. A proč zrovna Češi tak rádi míří na tyto pláže?

Špičkovým příkladem je nudistický kemp nedaleko Rovinje. Toto místo, kde nahota není tabu, ale normou, je jedním z důvodů, proč zrovna Češi tak rádi míří na tyto pláže. Touha po úniku z každodenní reality je velmi silná. Naturismus nabízí svobodu, uvolnění a možnost být sám sebou bez obav z odsuzování.

Dalším lákadlem je rozhodně pestrost a kvalita služeb, které chorvatské nudistické kempy nabízejí. Nejde jen o možnost opalování a koupání v moři. Nudistický kemp v Rovini například nabízí ubytování různých typů, od stanů po apartmány. Pro sportovní nadšence je k dispozici široká nabídka sportovních aktivit, včetně škol windsurfingu a potápění.

Samotné chorvatské pláže jsou pak jistě dalším důvodem pro návštěvu této země. Čisté moře, krásné pláže a úchvatné scenérie jsou jako stvořené pro nudismus. Kdo by nechtěl zažít pocit svobody, když se nahý prochází po písčité pláži, obklopen jen přírodou a mořem?

Jedním důvodů je touha po úniku z každodenní reality. Naturismus nabízí svobodu, uvolnění a možnost být sám sebou.

Je tedy jasné, že Češi mají mnoho důvodů, proč jezdit do Chorvatska za nudistickou dovolenou. Ať už je to touha po svobodě a uvolnění, vysoká kvalita služeb, nebo jedinečné krásy chorvatských pláží, jedno je jisté: nudistické pláže Chorvatska budou i nadále lákat Čechy k odhalení všeho, co mají. A to vše bez ohledu na sezóně podléhající výkyvy ceny piva.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz