Hlavní obsah
Lidé a společnost

Garsonka hrůzy Jeffrey Dahmera. Čtyři trupy v sudu s kyselinou a lidské hlavy v lednici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš, Deeply AI, ilustrační kresba

Tracy Edwards, téměř nahý s pouty na rukou, k smrti vyděšený, zastavil policejní hlídku. Dvěma policistům popisoval horor, který právě zažil. Čtyři hodiny spoutaný prosil vraha, aby ho ušetřil. Oběť Jeffreyho Dahmera, která útok kanibala přežila.

Článek

Policisté, kteří ho následovali do bytu, byli zcela nepřipraveni na příšerné scény, které je tam čekají. Hned vedle omšelého nábytku byly rozesety lidské ostatky. Uprostřed pokoje stál sud, nacpaný čtyřmi lidskými trupy. V lednici byly uloženy dvě lidské hlavy, další byly upravené vařením ve skříni. Po celém bytě byly mužské genitálie, lidské lebky a kosti.

Dahmer byl 22. července zatčen a následně strávil mnoho hodin popisováním svých zrůdných zločinů vyšetřovatelům. Popisoval, jak oběti zdrogoval, jak vraždil, jak s mrtvolami zacházel, včetně toho, jak je vařil a jak s nimi prováděl sex. Případ Jeffreyho Dahmera je příkladem nejděsivějších hrůz, které může skrývat lidská mysl.

Jeffrey Dahmer z Revere High School

Jeffrey Dahmer se narodil 21. května 1960 ve městě West Allis ve Wisconsinu u svých rodičů, Joyce Annette a Lionela Herberta Dahmera. Otec byl analytický chemik. Sedm let po jeho narození přišel na svět jeho mladší bratr David. V dospívání se stával stále uzavřenějším a méně komunikativním a projevoval málo zájmu o koníčky nebo sociální aktivity. Jezdil na kole, sbíral mrtvá zvířata a pitval je. Jednoho dne nasadil uřezanou psí hlavu na kůl. Na střední škole Revere High School byl outsiderem, někteří studenti ho považovali za podivína. Dahmer začal pít alkohol v adolescenci a stal se alkoholikem ještě předtím, než ukončil střední školu.

Už jako dítě projevoval neobvyklý zájem o chemii a anatomii, fascinovala ho morbidní krása těl přejetých zvířat. V deváté třídě rozpitval ve škole sele a jeho hlavu si odnesl domů, což byla první ukázka jeho narůstajících nekrofilních sklonů.

Rodiče se rozvedli v roce 1977. Nastoupil na The Ohio State University, ale studium nedokončil, protože chodil do školy jen sporadicky a hodně pil. Jeho otec ho následně donutil vstoupit do armády k americkým pozemním silám a byl odvelen na základnu v Německu. Zde podstoupil základní vojenský a zdravotnický výcvik, který mu poskytl další vědomosti o anatomii.

V armádě se mu zpočátku dařilo dobře, ale po dvou letech byl propuštěn kvůli problémům s alkoholem. Po propuštění z armády pokračoval v pití a v roce 1981 byl zatčen za opilství a výtržnictví. Zpočátku se snažil vést normální život. Žil u své babičky, navštěvoval kostel a začal pracovat na nočních směnách v čokoládovně Ambrosia. Po čase si začal vodit své oběti do sklepa babiččina domu.

U své babičky ve West Allis žil šest let. Během toho času se jeho chování stávalo stále divnějším. Babička jednou našla v jeho skříni oblečeného mužského manekýna, kterého Dahmer ukradl z obchodu. Ze sklepa se linuly nepříjemné pachy. Dahmer babičce řekl, že do sklepa přinesl mrtvou veverku a rozpustil ji pomocí chemikálií.

Dvakrát byl zatčen za obscénní chování – v roce 1982 a 1986 za sexuální obtěžování třináctiletého chlapce. Při druhém incidentu masturboval před dvěma chlapci. Byl odsouzen na pět let podmínečně a na jeden rok do pracovního tábora. Dva měsíce před koncem trestu byl propuštěn. Musel se také zaregistrovat jako sexuální delikvent.

V létě 1988 ho jeho babička požádala, aby se odstěhoval kvůli jeho divnému chování a nepříjemnému zápachu ze sklepa. Dahmer se přestěhoval do svého bytu – garsonky. Krátce poté začal vraždit.

Cesta do temnoty kanibala z Milwaukee

Jeho první známou obětí byl Steven Tuomi, mladý homosexuál, kterého zavraždil v roce 1987. Tato vražda se stala spouštěčem pro jeho dlouholeté vražedné běsnění. Dahmer navštěvoval gay bary a lázně, kde si náhodně vybíral své oběti. Opil je a zdrogoval barbituráty, pak je uškrtil a v některých případech se na mrtvolách nekrofilně ukojil.

Dahmer oslovil jednu z obětí, Lindseyho, v nákupním centru a nabídl mu peníze za to, že se nechá vyfotografovat nahý. Následně ho Dahmer zdrogoval, do jeho lebky vyvrtal díru a nalil do ní kyselinu. Když se Lindsey probudil uprostřed této hrůzné situace, Dahmer ho uškrtil.

Dne 22. července 1991 přilákal Dahmer jiného muže, Tracyho Edwardse, do svého bytu. Podle Edwardsových slov se Dahmer pokusil ho spoutat, ale nebyl úspěšný. Výhrůžkou s řeznickým nožem přinutil Edwardse vejít do ložnice, kde viděl fotografie rozřezaných těl. Cítil strašný pach z modrého plastového sudu plného silné kyseliny, která rozkládala lidská těla na hustou kapalinu. Edwards se bránil. Pochopil, že mu jde o život. Dal Dahmerovi ránu pěstí do obličeje, kopnul ho do břicha a následně utekl z bytu.

S pouty na ruce běžel po ulici a zastavil policejní vůz, který řídili Rauth a Mueller z milwaukejského policejního oddělení. Vedl je zpět do Dahmerova bytu, kde Dahmer na první pohled přívětivě přivítal policisty. Edwards si ale vzpomněl, že nůž, kterým Dahmer vyhrožoval, je v ložnici. Když jeden z policistů ložnici prohlédl a objevil fotografie zohavených těl, křiknul na svého partnera, aby Dahmera hned zajistil.

Během zátahu jeden z policistů nalezl v lednici lidskou hlavu. Další prohledávání bytu přineslo další tři hlavy, množství fotografií obětí a částí lidských těl, včetně odříznutých rukou a penisů.

Jeffrey Dahmer se nechvalně proslavil svou zvrhlostí a brutalitou, kterou projevoval při vraždách. Rozřezával mrtvoly, drtil kosti a vyléval rozpuštěná těla spolu s kyselinu do odpadu. Postupem času se doba mezi jednotlivými vraždami zkracovala, poslední čtyři oběti zabil v rámci několika dnů.

Sousedi si stěžovali na nesnesitelný zápach, který vycházel z bytu. Vždy jim bylo řečeno, že je zápach způsoben pokaženým mrazákem, nebo zanedbaným akváriem s mrtvými rybami. Policie byla poprvé povolána k bytu v květnu 1991 kvůli nálezu čtrnáctiletého Koneraka Sinthasomphoneho – Konerakovy ostatky byly objeveny mezi dalšími rozkládajícími se těly. Jeho hlava byla uvařena.

Byla mu diagnostikována hraniční porucha osobnosti a schizofrenie, ale po svém zatčení v roce 1991 byl souzen jako psychicky zdravý. Byl odsouzen na patnáct doživotních trestů za patnáct ze svých sedmnácti vražd, které spáchal ve Wisconsinu. Později mu byla prokázána vražda, kterou spáchal v roce 1978, a dostal další doživotí.

Dne 28. listopadu 1994 byl Dahmer ubit k smrti svým spoluvězněm Christopherem Scarverem ve věznici v Portage ve Wisconsinu.

Jeffrey Dahmer – kanibal z Milwaukee, je jedním z nejodpornějších sériových vrahů americké historie. Jeho příběh je strašlivým připomenutím, kam může vést cesta do temnoty lidské duše.

Dahmer vybíral své oběti z nejzranitelnějších skupin společnosti

Dahmerova první oběť se jmenovala Steven Hicks a bylo mu pouhých 19 let. Dahmer ho omráčil činkou, uškrtil a poté rozsekal jeho tělo, rozdrtil kosti a rozházel je po pozemku. Jeho ostatky byly objeveny až po 13 letech. Další oběť, 24letý Steven Tuomi, byl omámen Dahmerem a následně rozřezán. Dahmer se pokusil vyřezat mu srdce, ale zpanikařil a tělo ukryl do kufru a odvezl k babičce. Tělo následně rozřezal a ostatky nebyly nikdy nalezeny.

James Doxtator, 14 let, byl zdrogován a uškrcen. Jeho tělo bylo rozleptáno kyselinou a kosti rozdrceny. Další oběť, 23letý Richard Guerrero, byl uspán a uškrcen. Dahmer tělo rozřezal a poté ho vyhodil do popelnic. Další obětí byl 26letý Anthony Sears, kterého Dahmer uškrtil a hlavu a pohlavní orgány si ponechal jako trofej.

32letý Raymond Smith byl také uškrcen, jeho tělo rozřezal a hlavu si ponechal. Ostatky poté rozpustil v kyselině a kosti rozvěsil po bytě. Podobný osud potkal 22letého Ernesta Millera, který byl zdrogován a podříznutý. Maso bylo rozpuštěno v kyselině a kostra uložena do skříně.

19letý Curtis Straughter byl zdrogován a uškrcen. Tělo rozřezal a lebku si ponechal jako trofej. Další 19letý, Errol Lindsey, byl uškrcen a jeho lebku si Dahmer ponechal jako trofej. 31letý Tony Hughes, který byl hluchoněmý, byl ubit kladívkem na hřebíky. Tělo rozřezal a rozpustil v kyselině. Lebku si ponechal jako trofej.

Nejsmutnější oběť - Konerak Sinthasomphone, teprve 14letý, se pokusil uniknout, policie ho vrátila do Dahmerova bytu. Dahmer mu do hlavy vyvrtal díru a nalil do ní kyselinu. Tělo rozřezal a rozpustil v kyselině. 20letý Matt Turner byl vlákán do garsonky, kde byl zdrogován a uškrcen. Tělo rozřezal a zbytky rozhodil okolo svého bydliště.

23letý Jeremiah Weinberger byl podroben podobným experimentům jako Konerak. Dahmer mu do mozku stříkal vřelou vodu a po dvou dnech v kómatu ho uškrtil. Tělo rozřezal a uložil do kyseliny. Další oběť, 23letý Oliver Lacy, byl zdrogován a uškrcen. Oliverovo srdce uložil do ledničky.

Poslední obětí byl 25letý Joseph Bradehoft, který byl zdrogován a uškrcen. Jeho tělo rozřezal, ale ne úplně. Dva dny po této vraždě byl Dahmer zatčen a v jeho bytě byly nalezeny hlava a trup oběti.

Tracy Edwards svědčil jako přeživší oběť zločinu v soudním procesu. V soudní síni popisoval, jak mu v jednu chvíli Dahmer v garsonce položil ucho na hruď a poslouchal jeho bijící srdce.

Zdroj: Wikipedia, https://allthatsinteresting.com/tracy-edwards, https://www.youtube.com/@COURTTV, https://www.serialkillers.cz/jeffrey-dahmer, aj.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz