Hlavní obsah
Cestování

Letní plážová euforie začíná - objevte nejlepší destinace pro léto 2023

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alfred Derks, Pixabay

Praia da falésia je jednou z nejoblíbenějších pláží v Algarve, pobřeží Portugalska

Se stoupajícími teplotami a sluncem začínáme pociťovat to neodolatelné nutkání vydat se na dovolenou. A co by mohlo být lepším způsobem trávení volného času než užívání si chvíle u moře, na pláži s jemným pískem a osvěžujícím mořským vánkem?

Článek

S tímto pocitem není divu, že zájem o letenky do plážových destinací roste tak rychle jako teploty. Pokud jste ještě nezačali plánovat svou ideální letní dovolenou, nyní je ten pravý čas to napravit!

Vytáhněte ze šuplíku ty nejoblíbenější plavky, které jste tak dlouho schovávali pro tu správnou příležitost. Nezapomeňte na důležité opalovací krémy, které vám pomohou chránit vaši pokožku před škodlivými slunečními paprsky a zajistit, že se vrátíte z dovolené s tou perfektně opálenou pletí.

A kam se vydat pro tu nejlepší plážovou dovolenou? Nenechte se zaskočit nepřeberným množstvím možností a inspirujte se naším seznamem těch nejlepších pláží na světě pro léto 2023, který jsme pro vás pečlivě vybrali.

Ať už dáváte přednost malebným zákoutím Evropy, exotickým středomořským krajům nebo překrásným plážím Severní Ameriky, určitě si mezi nimi vyberete tu pravou destinaci pro své letní dobrodružství.  Náš blog si pro vás připravil seznam tří plážových rájů z celého světa. Vybírali jsme s ohledem na rozmanitost destinací a krásu jejich pláží, ale i s důrazem na kvalitu služeb a dostupnost ubytování či dalších turistických atrakcí. Takže ať už sníte o romantickém víkendu ve dvou, rodinné dovolené plné zábavy nebo relaxačním pobytu s přáteli, náš seznam nabídne něco pro každého.

Praia da Falésia, Portugalsko

Praia da Falésia, která se nachází v krásném Portugalsku, je jedním z nejúchvatnějších míst na pobřeží Algarve. Je pravda, že tato oblast může být považována za turistickou past, ale ve skutečnosti si zachovává svůj kouzelný a malebný ráz. Když se sem vydáte na dovolenou, jistě budete příjemně překvapeni atmosférou, která zde panuje.

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé navštěvují tento region jižního Portugalska, je nesporně kvalita a množství pláží. A právě Praia da Falésia patří mezi ty nejkrásnější. Jak už název napovídá - „pláž útesů“ - je tato rozlehlá pláž obklopena impozantními červenými skalními útesy. Tyto útesy dotvářejí celkovou krásu krajiny a dodávají jí tak jedinečný charakter.

Na pět a půl kilometrů dlouhé pláži Praia da Falésia můžete prozkoumat pestrou sbírku barevných skal a odpočinout si na zlatavém písku s vyhlídkou na tyrkysově modré vody Atlantského oceánu. Toto malebné místo je ideální pro ty, kteří hledají klid a harmonii, ale také pro dobrodružnější povahy toužící po objevování krás přírody.

Siesta Key, Florida, USA

Pláž Siesta Key se nachází na sluncem zalité Floridě, v USA a je jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží ve státě. Tato nádherná písčitá pláž ležící v Mexickém zálivu, západně od Sarasoty, je známá svým jemným bílým pískem a průzračnými vodami, které přitahují turisty z celého světa.

Na pláži Siesta Key bývá často spousta lidí, což může být pro někoho trochu nepříjemné. Je to skvělé místo pro rodiny s dětmi, sportovce a milovníky dobrého jídla a pití. Na pláži najdete dětské i volejbalové hřiště, stejně jako mnoho restaurací a barů, kde si můžete dopřát osvěžující nápoje nebo lahodné pokrmy.

I přes velkou popularitu této pláže existují způsoby, jak si tu zajistit klidný prostor jenom pro sebe a užít si tak ničím nerušené chvilky u moře. Stačí přijít přes přístupové body 7, 8 nebo 11, které se nachází v chráněné oblasti a jsou dostatečně vzdálené od hlavních turistických atrakcí. Tímto způsobem se vám podaří najít si kousek pláže jenom pro sebe a pohodově si užít krásný den na slunci.

Nungwi, Zanzibar, Tanzanie

Pláž Nungwi, která se nachází na exotickém ostrově Zanzibar v Tanzanii, je jedním z nejžádanějších míst pro dovolenou u Indického oceánu. Tato úchvatná pláž se rozprostírá na několika kilometrech a nabízí nádherný pohled na tyrkysově modré vody oceánu, obklopené bílým jemným pískem a zelenými palmami.

Nungwi je nejen krásná, ale i skvěle vybavená pro návštěvníky. Můžete si zde užít různých aktivit, jako je šnorchlování, potápění či jachting. Pro ty, kteří dávají přednost odpočinku a relaxaci, jsou tu k dispozici luxusní hotely a lázně nabízející různé procedury pro uvolnění těla i mysli.

Jedním z nezapomenutelných zážitků na pláži Nungwi je pozorování západu slunce. Nebe se mění v ohromující paletu barev a celkový pohled je tak romantický, že se nedivme tomu, že tato lokalita je často označovaná za jedno z nejromantičtějších míst na světě. Ať už si západ slunce vychutnáte z jednoho ze střešních barů s koktejlem v ruce nebo vyplujete vstříc slunci na tradiční lodi, bude to zaručeně nezapomenutelný moment.

V regionu se mísí různí lidé i tradice, což dělá Nungwi kulturně bohatým a fascinujícím místem. Místní obyvatelé jsou velmi přátelští a rádi návštěvníky seznamují se svou kulturou, řemesly a kuchyní. Na pláži najdete bary a restaurace, které nabízejí tradiční tanzanské pokrmy, jako je ugali nebo chapati, ale také mezinárodní speciality pro ty, kteří si chtějí dopřát známých chutí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz