Hlavní obsah

Proč mučit cestující? Aneb záhada reklamních držáků v tramvajích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Janaš

Milí spolutrpitelé veřejné dopravy, už jste si někdy položili otázku, proč jsou ty zatracené reklamní držáky v tramvajích umístěny tak šikovně, že se o ně vždy praštíte hlavou nebo vám prorazí páteř?

Článek

No, mám pro vás několik teorií!

Teorie č. 1: Tajný plán chiropraktiků

Je možné, že za tímto geniálním umístěním stojí lobby chiropraktiků? Představte si ty davy lidí s bolavými zády, kteří se k nim pohrnou po každé jízdě tramvají. Chiropraktici 1:0 pohodlí cestujících!

Teorie č. 2: Trénink flexibility

Možná jde o skrytý fitness program města. Snaha ohnout se do nemožných pozic, abyste se vyhnuli držáku, je přece skvělý strečink. Kdo potřebuje jógu, když má MHD?

Teorie č. 3: Test trpělivosti

Třeba jde o sociální experiment. Kolik frustrací dokáže průměrný člověk vydržet, než vybuchne? Vedení dopravního podniku sedí někde s popkornem a sleduje skryté kamery.

Teorie č. 4: Umění bolesti

Co když jsou ty držáky ve skutečnosti avantgardní umělecká díla? Jejich cílem je vyvolat v divákovi (tedy v cestujícím) hluboké emoce. A co vyvolává silnější emoce než bolest?

Teorie č. 5: Antigravitační zařízení

Možná ty držáky nejsou vůbec na reklamy. Co když jde o tajné antigravitační zařízení, které drží tramvaj při zemi? Bez nich by celá souprava mohla vzlétnout!

Ať už je pravda jakákoliv, jedno je jisté – projektanti těchto držáků si zaslouží speciální místo… v tramvaji plné jejich vlastních výtvorů! A my ostatní? Nám nezbývá než se smát (nebo plakat) a doufat, že jednoho dne zvítězí zdravý rozum i v MHD. Do té doby – držte se (ale ne těch držáků)!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz