Hlavní obsah
Bydlení

Trendy v bazénech, které budete chtít mít doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Teď letí bazény s výhledy do přírody, spojené s designem domu, bazény s hydromasáží nebo osvětlené bazény.

Bazény jsou velmi důležitým prvkem vašeho domova. Kromě zvýšení jeho hodnoty poskytuje skvělou kvalitu života všem jeho obyvatelům a někdy i sousedům. Jako sportovní a rekreační centrum je v domě nezastupitelný.

Článek

Vložit bazén do domu je jako vložit diamant do zlatého prstenu. Když je prsten umístěn správně, diamant září o to více. Podobně, pokud je bazén správně umístěn a spojen s designem domu, jeho krása je zdůrazněna. Bazény s výhledem do přírody jsou jako malebné obrazy, které měníme každý den. A bazény s hydromasáží - to je jako mít vlastního osobního maséra, kdykoli budete potřebovat. Osvětlené bazény? To je jako noční nebe plné hvězd právě u vašich nohou.

Design bazénu je velmi důležitý pro vytvoření dokonalého prostředí. Nejnovější trendy v bazénech jsou odhodlány dát jim na zahradě větší význam. Dají se vytvořit neuvěřitelné krajinné celky, které vytvoří vodní oázu přímo ve vašem domě.

Bazény spojené s přírodou patří k těm nejžádanějším, když to terén dovolí, není o čem přemýšlet. Tyto bazény sází především na vizuální efekt jak zvenčí, tak i zevnitř. Často neslouží k bazénování, ale jen jako efektní kulisa nebo promyšlená instalace za účelem ohromit návštěvníky.

Populární je takzvaný nekonečný bazén, který vás zve k pohodovému koupání a vychutnávání si těch nejzvláštnějších výhledů. Orientace těchto bazénů obecně hledá nejhezčí kout k vytvoření oázy ve vašem vlastním bazénu. Nekonečné bazény se hodí k moderním skleněným vilám, ale především se uplatní v horských lokalitách. Pokud to krajina dovolí a je zajímavý výhled do okolí, efekt je k nezaplacení.  Kdo zná přednosti zábavy v bazénu tohoto typu, jistě potvrdí.

Bazény už dávno nejsou jen trochou vody na zahradě domu. Nyní jsou bazény vybudovány na pečlivě vybraných místech a vytvářejí jedinečné prostředí pro rodinnou relaxaci. Bazén obklopený přírodou nebo kvalitní terénní úpravy promění váš bazén v nejoblíbenější místo domova. Vhodně zvolené rostliny, stromky, cizokrajné keře v okolí bazénu vytvářejí nezávislé prostory, které oddělují různá prostranství vašeho bazénu. Relaxaci u bazénu si tak užijete s mnohem větším estetickým zážitkem nebo vzácným soukromím.

Jedním z nejnovějších trendů ve výstavbě bazénů je integrace hydromasážního lůžka. Lze si tak užít relaxaci kdykoli budete chtít. Integrace hydromasážního systému bazénu vám umožní proměnit bazén v něco víc než jen centrum volného času. Minimalistický styl převažuje nad ostatními typy personalizovaných stylů. Rovné linie a jednoduchý design usnadňují stavbu esteticky ohromujících bazénů na zahradě vašeho domu.

Už dávno se bazény nevyužívají pouze přes den, stačí efektní osvětlení a rázem si bazén užijete také během noci. Pokud budete chtít stanete se epicentrem zábavy a nočního života v okolí. Kromě koupání či užívání si bazénu s dobrým osvětlením a pěkným designem si užijete i pohledu na ně. Bazén tohoto stylu dokáže proměnit fádní zahradu poklad vašeho domova.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz