Hlavní obsah
Aktuální dění

V Číně probíhá dramatický lov! Jak skončí hon na 70 krokodýlů, kteří utekli během povodní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kengkreingkrai, Pixabay

Dešťové bouře bičující jižní Čínu zabily nejméně sedm lidí a umožnily desítkám krokodýlů uniknout z farmy. Krokodýli jsou predátoři, kteří mohou značně ovlivnit místní ekosystémy. Místní obyvatelé jsou vyděšeni.

Článek

Čínské město zažívá napjaté okamžiky. Operace na vysoké úrovni nasazení je v plném proudu, jejím cílem je najít velkou skupinu krokodýlů, kteří jsou na svobodě, poté co byl region sužován ničivými povodněmi. Dějství tohoto dramatu je země nekonečných možností – Čína. Dějištěm je pak město Maoming v provincii Kuang-tung. Minulý týden tajfun přinesl na jih Číny vytrvalé silné deště, které způsobily ničivé záplavy v Hongkongu a dalších oblastech. Nic netušící krokodýli na komerční farmě se ocitli v epicentru tohoto chaosu. Záplavy kolem města Maoming způsobily přetečení jezera na farmě a více než 70 zvířat uniklo do volné přírody.

Varování bylo vydáno pro všechny obyvatelé v této oblasti! Místní úřady instruovaly vesničany v Peng Cun, aby zůstali doma, po četných pozorováních krokodýlů v okolí. Nejedná se jen o lokalizovaný problém – silné deště a sesuvy půdy ohrožují hongkongské pobřežní nemovitosti. Mnohomilionové nemovitosti v Hongkongu stojí na pokraji zhroucení po rekordních deštích.

Většina z těchto velkých a nebezpečných zvířat jsou stále na útěku. Některé se podařilo chytit, celkem osm krokodýlů ze sedmdesáti bylo již chyceno, některé zastřelili nebo zabili elektrickým proudem. Dramatické záběry zveřejněné Beijing News ukazují záchranáře v červených uniformách, jak prohledávají zatopená pole na záchranných člunech. Na dalších snímcích Beijing News je vidět několik dvoumetrových krokodýlů ležících na silnici s čelistmi pevně svázanými červenou páskou.

Situace je stále velmi dramatická, krokodýli jsou stále na svobodě a vládní úřady pracují na jejich odchytu. Vyšetřování včetně konkrétního počtu krokodýlů na svobodě stále probíhá. Místní obyvatelé jsou vyděšeni.

Postižená oblast je také domovem krokodýlího zábavního parku a největšího chovu krokodýlů v zemi. Krokodýli se v Číně chovají pro kůži a maso, které se používá v tradiční medicíně. Nicméně, tato situace vyvolává řadu otázek o bezpečnostních opatřeních a budoucnosti chovu krokodýlů v zemi.

Útěk krokodýlů z farmy v Číně je situací, která vyvolává řadu otázek a důsledků. Na jedné straně jsou vysoké náklady spojené s úsilím o jejich záchranu a odchyt, na druhé straně jsou rizika pro obyvatelstvo, které se náhle musí vypořádat s náhlou přítomností těchto nebezpečných tvorů ve svém každodenním prostředí.

Jedním z primárních důsledků je ohrožení veřejné bezpečnosti. Krokodýli jsou velmi agresivní a nebezpeční tvorové, kteří mohou napadnout a zranit či dokonce zabít lidi, se kterými se setkají. Místní obyvatelé, zejména ti v nejbližší blízkosti farmy, jsou nuceni zůstat ve svých domovech a omezit své pohyby na minimum, aby se vyhnuli možným setkáním s těmito nebezpečnými tvory.

Dalším důsledkem je ekonomická škoda způsobená útěkem krokodýlů. Krokodýli jsou v Číně chováni pro kůži a maso, které je využíváno v tradiční medicíně. Komerční ztráta těchto zvířat může mít významný dopad na farmáře a průmysl. Proces odchycení zvířat je nákladný a časově náročný, což přidává další ekonomickou zátěž.

Také se zvyšují obavy o ekologický dopad. Krokodýli jsou predátoři, kteří mohou značně ovlivnit místní ekosystémy. Může dojít k narušení rovnováhy místní fauny, pokud krokodýli zůstanou volně v přírodě.

Nakonec je třeba zmínit etickou stránku problému. Situace ukazuje na potenciální nebezpečí a nedostatky v řízení a provozu krokodýlích farem. Otázka je, zda byla farmáři udělána dostatečná opatření k zajištění bezpečnosti zvířat a lidí v případě takových výjimečných situací, jako jsou povodně.

Všechny tyto důsledky si vyžadují hlubokou reflexi a potřebu zavedení přísnějších kontrol a předpisů pro chov krokodýlů na farmách v budoucnu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz