Hlavní obsah
Lidé a společnost

Čím více zavazíš ve dveřích, tím více jsi cestujícím?!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Kritická glosa k chování některých exotů v MHD.

Článek

Když se člověk dostane do davu cestujících ve veřejné dopravě, vstoupí do chaosu. Který vytváří hlavně mladí lidé, kteří sice nastoupí do vozu, ale zůstanou stát de facto ve dveřích šaliny nebo trolejáku.

Zatímco většina rozumných cestujících usilovně hledá volné sedadlo nebo alespoň místo, kde mohou stát a nebránit pohybu ostatních, tito jedinci nikoliv.

Jejich strategie je jednoduchá: Stát ve dveřích a blokovat veškerý tok cestujících - dovnitř i ven. Ignorování výzev spoluobčanů , aby se pohnuli dál, je pro ně sportem. Samozřejmě mají sluchátka, aby legitimní výzvy jakoby neslyšeli.

Navíc často mají batohy na zádech, kterými zavazí a zavazí. Ale běda, když starý dědeček o takového „parašutistu před výskokem“ zavadí.

Stoikové ve dveřích se sluchátky

Stačí jim jen stát tam, před dveřmi. A vychutnávat si svůj vlastní prostor, zatímco ostatní se mačkají, respektive se přes ně musí prosoukávat.

Nadto v devadesáti pěti procentech koukají do mobilu a něco super důležitého tam řeší. Takže samozřejmě přece nemohou vidět, že lidem okolo nich opravdu hodně zavazí.

Toto zvláštní (sprosté) chování samozřejmě znechutí každého normálního cestujícího kolem nich.

Foto: Pixabay

Závěrem

Skoro každodenně si říkám - jak může být někdo tak sobecký, že zůstává stát ve dveřích MHD, místo aby se posunul dál a umožnil ostatním nastoupit či vstoupit?

Takže pokud se rozhodnete stát ve dveřích, pamatujte na to, že ostatní pěkně štvete! Ale o to Vám možná jde. Nebo se pleteme?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz