Hlavní obsah
Satira

HHC story. Děda koupil vnučkám omylem trochu jiné medvídky. Obsahovali drogy. Jak to celé dopadlo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Život píše příběhy.

Článek

Dědeček Ivan byl statný sedmdesátník. Byl vdovec, což je samo o sobě dnes pozoruhodné, jelikož ženy se v Česku dožívají o sedm let více. Nadto jeho milovaná Anežka byla o tři roky mladší. Statisticky ho měla tedy přežít o deset let. Statistika míní, rakovina holt mění.

Milovaní vnuci a vnučky

Ivan měl a vlastně pořád má tři celé vnučky a dva celé vnuky. I když statisticky by měl mít jen 1,7 vnuka a 1,9 vnučky.

To není málo, jen těch narozenin a svátků, na které musí myslet. I když má nadprůměrný důchod, skoro 23 000 Kč, tedy včetně vdoveckého, s penězi vyjde, ale často se s nimi již nevrátí. Jak by řekl jeho oblíbenec z mládí Felix a na to druhé jméno si za boha nevzpomenu, zahartusil dědeček.

Avšak náš příběh není politický, ale ze života, tak opusťme téma nízkých důchodů a Fialové drahoty.

Terezka zase slaví narozeniny

Jednou se Ivanovi povedlo, že zapomněl na narozeniny jedné vnučky. Tedy vzpomněl si na ně, až ve čtvrtek večer, když nakupoval u nich ve „Večernici na rohu“. Hrome, zítra má přece Terka narozeniny, a já starý truhlík pro ni nic nemám. To druhý dědeček Martin a třetí dědeček Tonda pro ni budou mít zase spoustu sladkostí a jiných blbostí, které středoevropské děti tolik milují.

Když tak dědeček postával v asijské večerce s košíkem plným přerovského piva Zubr (které mu připomínalo časy mládí na vojně v bájném Přerově) ve frontě na pokladnu, za kterou seděl mládenec ve věku jeho vnuka, dostal nápad.

U pokladny spatřil balení luxusních medvídků. Cena 299 Kč za balíček jej trochu zarazila, ale věděl, že jeho vnoučata (včetně oslavenkyně Terezky) jsou sice ekologicky skromná, ale současně si neokázale avšak důsledně potrpí na značkové věci. Kolikrát již dostal chudák dědeček v minulosti vyčiněno, že koupil potomkům svých potomků neznačkové kraťasy, limonády či trička.

Jsou ti medvědi značkoví? Ujistil se brněnský senior u prodavače.

- Jasně mega značkoví, mega zábavní, Fatty Pilow by k nim mohl chodit do učení - odpověděl mladý prodavač zvesela.

Děda měl radost, sice nevěděl, kdo je Fatty Pillow a kolik váží, ale věděl, že na poslední chvíli odvrátil katastrofu spočívající v tom, že takříkajíc o dráb Dany Fousové zapomněl na dárek pro milovanou vnučku.

Druhý den byla oslava.

Když dědeček předával vnučce dárek, ta nestačila valit oči. Nepozorný děda jí dal medvídky obsahující HHC, mezi dětmi nyní tuze oblíbené. Hlavně proto, že se chystá jejich zákaz a rodiče a učitelé jim je tedy důsledně a nemilosrdně zakazují.

A jak víme, zakázaní (nejen) medvědi chutnají vždy nejlépe.

Terezka volala, ty jsi můj nejlepší dědeček! Mám Tě moc ráda. Klidně se s Tebou vyfotím i na Instáč a budu i deset minut poslouchat Tvoje nekonečné historky, jak jsi v devadesátých letech podepsal Chartu 77.

Její o rok starší brácha Jonáš povykoval na celé kolo: To jsou aspoň medvědi, ti mají sílu jako grizzly a možná i více. To budeš, Terééz, hvězda i u deváťáků, i když neumíš na skejtu a nemáš skoro žádné přednosti! Máme vážně super epesního ikonického dědu!

A od těch dob mu vnoučata neřekla nijak jinak než ing. děda Grizzly.

Poučení pro rodiče a prarodiče - nikdy nešetřete na dárcích pro děti a vnoučata.

Jejich láska Vám to vynahradí.

-----------------------

(autorský satirický fejeton nemá za cíl propagaci žádných drog ani jiných zakázaných látek)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz