Hlavní obsah
Satira

Děti vám to řeknou aneb k dnešní stávce (nejen) učitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Prof.NUtella a jeho vláda to dnes bude mít opravdu těžké.

Satirický fejeton Petra Kolmana k dnešní stávce učitelů, kterou jinak podporuje.

Článek

Děti vám to řeknou…

V Česku dnes (27.11.2023) začala velká celodenní výstražná stávka. Zapojena je do ní velká část odborů, většina škol i řada firem včetně automobilky Škoda Auto.

Co se týká resortu školství - probíhá celodenní výstražná stávka základních, středních i mateřských škol. Školské odbory protestem usilují o více peněz pro školství na příští rok. Zapojených je dle nich zhruba 70 procent škol. Což je doposud nevídané číslo.

Pro školské odboráře pozitivní zaznamenáníhodnou skutečností je, že ke kantorské stávce se přidávají i děti. A některé ji dokonce i předběhly.

„Já se třeba již od 12. září vůbec neučím do přírodopisu a matiky, prostě stávkuji…“ Svěřila se Seznam Zprávám devítiletá Terezka z Prahy-Chodova. „Mám to doma s podporou stávkujících těžší,“ postěžoval si Novinkám.cz desetiletý Bartoloměj „… máma je členka ODS a jeden tatínek volí TOPku a druhý táta je dokonce bývalý SPOLUžák Marka Bendy, avšak aspoň jsem si přestal obalovat sešity a nedojídám svačiny. Vím, není to bůhví co, ale každý kousek podpory se snad dnes počítá..“ Zakončil odhodlaný Bart a dupl redaktorce zvesela na nohu.

„Je na čase přestat dělat kompromisy a začít dělat věci prostě správně,“ řekla Českému rozhlasu sedmiletá Dominika z Jihlavy, při bližším výslechu ovšem vyšlo najevo, že slogan jí poradil dědeček – učitel v důchodu, který jej navíc okopíroval z předvolebního letáku Jiřího Drahoše, když nedávno uklízel na chatě.

Ale již vážněji. Vědci z kampusu ovšem zjistili, že u řady žáků, zejména ve větších městech, ale i v Brně, propukl ze solidarity s kantory tzv. „pedagogický žal“.

Když si představím, že paní učitelka, má za týden poloviční výplatu, než je moje kapesné na den, tak jsem z toho opravdu celá mrzutá. Již se jim ani s holkama tolik nesmějeme, že chodí tak nemožně oblíkané a jsou tlusté. Jen paní učitelce Benešové, jelikož to je opravdu extrémníě trapná kr**a, to říkají i holky z Béčka, takže to je pravda. “

Sdělila Idnesu pod příslibem anonymity jedenáctiletá Vendulka Králová z Prahy 6.

A jak dnešní stávku (nejen) učitelů vnímají Vaše děti nebo vnoučata? Již se také zapojily nebo se teprve chystají připojit? Napište nám do komentářů.

-----------------------------

(autorský satirický text)

stávku můžeme on-line sledovat mj. na sesterském webu - SZ

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-skoly-jsou-zavrene-odborari-miri-do-prahy-sledujeme-dnesni-stavku-240343

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz