Hlavní obsah
Práce a vzdělání

K čemu je dnes vlastně vysoká škola?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Lidé se občas ptají, proč (větší a střední) firmy a úřady chtějí spíše lidi s VŠ vzděláním a ne ty ostatní… Rozumují, že chytrý a užitečný může přece být i člověk bez titulu…

Článek

Jistě, ale základní skutečný důvod je jinde - pokud máte VŠ vzdělání, tak je to důkaz , že jste X let - soustavně překonával nějaké překážky a plnil stanovené úkoly (někdy lehčí, jindy těžší, někdy smysluplnější…) , takže pokud hledáte nového člověka do pracovního kolektivu, tak je to jeden z předpokladů, že ten člověk lépe zapadne..

Samozřejmě jsou výjimky, ale obecně to tak v Evropě na pracovním trhu prostě fungovalo a funguje.

A myslím, že dalších mnoho let to tak bude dále fungovat, i když se to třeba některých absolventům vysoké školy života nemusí líbit a budou v komentářích brblat.

------

A na závěr si řekneme vtip z vysokoškolského prostředí :

Jeden profesor z Masarykovy univerzity se prý ostře pohádal s odborným asistentem z téhož pracoviště.

Nakonec diskusi uraženě uzavřel se slovy: „Buď jste blázen vy, nebo já…“ a rozčílený odešel.
Druhý den našel na svém stole lékařský nález:

„Asistent Mgr. XYZ, Ph.D., byl dne 25.4. 2022 vyšetřen na psychiatrickém oddělení zdejší fakultní nemocnice . Nález je zcela v mezích normy.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz