Hlavní obsah
Názory a úvahy

Každý měsíc ušetřím minimálně 35 tisíc korun. Kolik vy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Aktuální glosa - jak dnes ušetřit.

Aktuální glosa - jak dnes ušetřit.

Článek

Nevím, jak vy, ale mně dnešní Fialova drahota nedělá větší problémy. Každý měsíc uspořím minimálně 35 tisíc korun. Nelžu Vám, je to věru tak.

V jednoduchosti je pravá síla

Mám k tomu takový jednoduchý trik. Vejdu do obchodu, kde prodávají třeba luxusnější hodinky, vyberu si jedny za šest tisíc korun, prohlížím si je a důmyslně konverzuji s prodavačkami. Ve finále se usměji na prodavačku či prodavače (abych byl genderově korektní) a pravím: „Děkuji za vaši pomoc. Ale myslím, že tentokrát nic nekoupím. Hotovo dvacet.“

A jak řeknu, tak i bez kompromisu udělám. A tak si nakonec v tom „cibulářství“ opravdu nic nekoupím.

Následně si spokojeně zapíšu do notýsku – dnes jsem ušetřil 6 000 Kč.

A takhle krůček za krůčkem s obrovskou pokorou postupuji až k cílové částce. Někdy je to jen 35 tisíc korun za měsíc, ale když se rozjedu, tak to může být i 93 tisíc korun českých. A pozor, vše v čistém. Neplatí se z toho žádné daně ani zdravotní pojištění.

Věc jsem konzultoval i se svým právníkem, který ji konzultoval se svým koncipientem, který se poradil se studentem práv, který se poradil se sovou a dali mi nakonec za pravdu, že tento ekonomický postup je zcela legální.

Navíc je údajně právně přípustný po celé Evropské unii. Ergo kladívko, takže můžete šetřit tímto způsobem i o dovolené ve Španělsku nebo u tetičky na Slovensku. Jediný problém zde může vzniknout při převodu ušetřené částky z eura na koruny. Nota bene proto je nutné, co nejdříve přijmout Euro, aby tento zbytečný problém jednou pro vždy odpadl.

Sečteno a podtrženo - šetření opravdu není nic složitého. Jen se u toho musí umět přemýšlet.

A kolik měsíčně ušetříte Vy? Napište nám, prosím, zdarma do komentářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz