Hlavní obsah
Satira

Kde je tvůj manžel?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Veselý, skoro detektivní příběh, z kraje Vysočina.

Článek

Jednoho slunečného jarního říjnového odpoledne se na zahrádce v malebné vesničce s názvem Jihlava setkaly dvě dlouholeté přítelkyně, paní Jarka (75) a paní Pavlína (73).

Tyto dvě dámy byly známé nejen svým smyslem pro humor, ale také svou vášní pro zahradničení. Nic je nepřekvapí, a když už, umí se s tím poprat s grácií a nerudovským nadhledem.

Když Jarka dorazila na návštěvu k Pavlíně, našla ji zaujatou prací mezi vysočinskými záhonky. Přistoupila blíže a pozdravila: „Ahoj Pavlínko! Kde máš manžela?“

Pavlína, aniž by zvedla hlavu od záhonu, odpověděla klidně: „Na zahradě.“

Jarka se rozhlédla kolem sebe, ale manžela opravdu nikde neviděla. „Já jej tam ale, pro šest ran do zahradnické čepice Karla Čapka, nikde nevidím,“ pronesla trochu zmateně a současně hodně rázně skoro jako Simona Zmrzlá v seriálu Odznak Vysočina.

Neváhej a kopej!

Pavlína se usmála tím svým tajemným úsměvem a s lehkostí odpověděla: „Musíš chvíli kopat…“

Jarka se zamyslela. „Kopat? Co tím myslí? Snad její manžel není někde zakopaný,“ problesklo jí hlavou. Že ona ho ta stará nezbednice snad i zavraždila?

Ale znala penzionovanou úřednici Pavlínu dobře – určitě v tom bude nějaký vtip.

A skutečně. Po pár minutách se zpoza rohu objevil Pavlínin manžel, celý od hlíny a s motykou v ruce. „Ale no tak, Pavlíno! Neměla jsi Jarku takhle strašit,“ zasmál se dobrosrdečně.

Pavlína s úsměvem dodala: „No vidíš, Jaruško, já ti říkala, že je na zahradě. Jenom trochu hlouběji, než bys čekala.“

Ukázalo se, že Pavlínin manžel se právě věnoval svému oblíbenému koníčku – zakládání nového záhonu pro zeleninu. Při kopání se totiž dostal do nižších vrstev půdy, takže nebyl vidět hned na první pohled.

Veselá historka baví roky

Celé setkání se nakonec proměnilo ve veselou historku, kterou dámy ještě dlouho vyprávěly při společných čajových a rumových dýcháncích. Pavlínina zahrada díky tomu dostala přezdívku „Detektivní záhon“ a obě přítelkyně se vždy smály, když si na onu situaci vzpomněly.

Tak to u nich chodí. Není den, aby se na zahradě neudál nějaký veselý příběh.

Poučení z krizového jihlavského vývoje - když se někdy stane, že manžel zmizí v záhonu, hlavní je, že se vždy najde – a to s úsměvem na tváři a s plným košíkem zeleniny a dobré nálady.

Protože u Pavlíny a Jarky, tam je vždycky veselo, a dokonce i na lačno!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz