Hlavní obsah

Kdo (nebo co) je to MIKÝŘ?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Včera jsem v rozžhaveném brněnském trolejbuse zaslechl zajímavou otázku. Seniorka se ptala mladší seniorky - co je to ten Mikýř? Vnučka o tom pořád mluví.

Článek

Kdo je ing. Mikýř?

Ing. Martin Mikyska, známý především pod přezdívkou Mikýř, se poprvé narodil 3. února 1994 v Chrudimi a je výraznou postavou českého internetového a sportovního světa.

Tento v zásadě talentovaný bavič, youtuber a snowboardista se stal známým díky svému pořadu „Mikýřova úžasná pouť internetem“ a také svým úspěchům ve slopestylu, kde několikrát získal titul mistra České republiky.

Snowboardista a mistr České republiky

Martin Mikyska se již od mládí věnoval snowboardingu, ve kterém dosáhl značných úspěchů.

Slopestyle, disciplína, která kombinuje triky a skoky na speciálně upravené trati, se stal jeho specializací. Mikyska se stal několikanásobným mistrem České republiky v této disciplíně, čímž si získal uznání nejen doma, ale i v zahraničí.

Vstup na YouTube scénu

Po ukončení aktivní sportovní kariéry se Mikyska začal věnovat tvorbě na YouTube.

Jeho pořad „Mikýřova úžasná pouť internetem“ si rychle získal popularitu díky originálnímu a vtipnému zpracování aktuálních témat z internetu a společnosti. Mikýř je známý svým specifickým humorem, který kombinuje s poměrně chytrými postřehy a sarkasmem, čímž se stal jedním z nejoblíbenějších českých youtuberů.

Moderování Cen Anděl

V dubnu 2022 se ing. Martin Mikyska postavil do role moderátora na předávání Cen Anděl 2021.

Tato prestižní událost v oblasti hudby, kterou organizuje Česká hudební akademie, si pro své moderování vybrala právě Mikýře díky jeho popularitě a schopnosti zaujmout široké publikum. Jeho moderátorský výkon byl pozitivně hodnocen a potvrdil jeho schopnosti v oblasti zábavy.

Shrnutí

Abychom před vnoučaty nevypadali jako blbci - zde je shrnutí.

Ing. Martin Mikyska, alias Mikýř, je multifunkční osobnost, která se úspěšně pohybuje mezi světem sportu a internetové zábavy. Jeho úspěchy ve snowboardingu, vtipný a originální obsah na YouTube a úspěšné moderování významných akcí z něj činí inspirativní postavu pro mladou generaci.

Pan inženýr Mikýř nejen baví, ale také dokazuje, že kombinace talentu, tvrdé práce a kreativity může vést k úspěchu v různých oblastech. A taky nyní vyhrál televizní soutěž, jejíž jméno jsem ovšem zapomněl.

Prameny a další informace :

https://cs.wikipedia.org/wiki/Martin_Mikyska

https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/104833/mikyr-o-ceskem-internetu-jsem-na-zacatku-nevedel-vubec-nic-ted-jsem-jako-ctvrtnicek-s-pocitacem.html

https://www.studentpoint.cz/rozhovor-freestylovy-snowboardista-martin-mikyska/

https://www.youtube.com/c/Mik%C3%BD%C5%99ova%C3%BA%C5%BEasn%C3%A1pou%C5%A5internetem/about

https://wave.rozhlas.cz/nejvic-me-bavi-rozbijet-humorem-manipulativni-marketing-rika-mikyr-poutnik-8851035

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz