Hlavní obsah
Satira

KDU-ČSL: Strana, kde je disciplína na dovolené – Marek Výborný volá po pořádku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Glosa s nádechem satiry v mezích zákona.

Článek

Na čem je strana jako KDU-ČSL postavená?

Kdysi dávno byla KDU-ČSL symbolem jednoty a disciplíny. Místo toho, abychom se hádali o triviality, jako jsou preference voličů nebo výsledek evropských voleb, raději bychom měli vzít v úvahu, co nám říká Marek Výborný, možný vyzyvatel Mariana Jurečky na post předsedy strany.

Výborný recept - je to jednoduché: naše strana potřebuje více disciplíny!

Výborný: Disciplinovaný kapitán na palubě potápějící se lodi

Marek Výborný se postavil do čela boje za obnovení disciplíny v KDU-ČSL. Podle něj nejednota a nepochopitelnost naší strany je to, co odhání voliče.

„Kdo by nechtěl volit stranu, která se sama nedokáže shodnout na ničem jiném než na tom, že má problém?“ říká Výborný.

Evropské volby: Proč lidovci vlastně neuspěli?

Někteří by mohli říct, že neúspěch v evropských volbách je výsledkem složitých geopolitických faktorů nebo prostě smůly. Ale ne! Podle Výborného je to jasně nedostatek disciplíny. „Kdybychom měli pevnou disciplínu, žádné volby by pro nás nebyly problémem,“ tvrdí s vážnou tváří.

Klesající preference: Kde je chyba?

Jistě, preference nám klesají, ale to je jen vedlejší produkt naší nerozvážnosti. Lidé by nás rádi volili, kdybychom byli trochu více disciplinovaní. Třeba taková brněnská poslankyně M. Jílková ta je přímo etalonem nedisciplinovanosti, pořád vymýšlí nějaké kraviny a takových členů v KDU neustále přibývá.

„Voliči chtějí vidět, že víme, co děláme, i když vlastně nevíme,“ říká Výborný. „Ale prostě musíme vypadat, že to víme.“

Bratr Jurečka : Disciplína? Co to je?

Marian Jurečka, stávající předseda, je podle Výborného mužem, který si slovo disciplína pravděpodobně musel vyhledat ve slovníku.

„Kdybychom byli více disciplinovaní, nemuseli bychom vůbec řešit, proč nám klesají preference,“ říká Výborný. „Jurečka by měl přestat hledat zázračné politické recepty a místo toho by měl najít ztracenou disciplínu a kázeň.“

Budoucnost KDU-ČSL: Vítězství jedině v disciplíně?

Výborný ví, co KDU-ČSL potřebuje. Je to disciplína! A zase jenom disciplína.

A možná trochu více rozumu.

„Nejednota je náš nepřítel,“ prohlašuje rázně „Když budeme disciplinovaní, voliči nás budou následovat jako ovce svého pastýře. A když ne, můžeme vždycky obvinit někoho jiného. Třeba nějakou brněnskou sestru poslankyni .“

KDU-ČSL možná prohrála evropské volby a preference jsou skoro na historickém minimu, ale jedna věc je jasná: Marek Výborný má jasno v tom, že disciplína je klíčem ke všemu.

Je jen otázkou, kdy budou zavedeny tělesné tresty pro neposlušné straníky - dodává pro Seznam.cz na konec vlivná politoložka a břichomluvkyně Bc. Aněžka Nevalná - Zubatá, Dis., z Masarykovy univerzity v Brně a Cirkusu Kludský toho času také v Brně.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-v-kdu-csl-chybi-disciplina-rika-mozny-jureckuv-vyzyvatel-254393

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz