Hlavní obsah
Satira

Učitelka (59) z Brna tajně nenahodile konzumovala žákům svačiny. Nedopadla dobře.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Brno je nejkrásnější město v Brně a přineslo další pecku, o které mainstreamová media samozřejmě většinou mlčí.

Článek

Ve statutárním městě Brně nedávno došlo k případu, který nebývale otřásl místní více než čtvrtmilionovou komunitou.

Více než vtipy Franty Kocourka, Mirka Donutila, autoMatěje Hollana nebo fotbalisty „Mercedesa“ Švancary.

Avšak současně přinesl ponaučení pro všechny, kteří mají skutečný zájem o zdraví a bezpečnost ve školách.

Učitelka ve věku 59 let, roky vzorně pracující na brněnské základní škole, se rozhodla nenahodile jednosměrně podělit se o svačiny svých žáků a žaček. Avšak bez jejich souhlasu.

Údajně tak jihomoravská pedagožka svérázně a nezodpovědně protestovala proti nesplněným slibům Fialovy vlády v oblasti školství. Se jmenováním nového ministra pro vědu a výzkum kauza ovšem nemá nic společného, tak ji do toho, prosím, populisticky netahejme..

Otrava!

Avšak tato zdánlivě nevinná aktivita vyústila v dramatickou událost, kdy učitelka konzumovala jednu z těchto „zkonfiskovaných“ svačinek a ocitla se kvůli tomu až ve fakultní nemocnici.

Tato učitelka, jejíž jméno ani příjmení zatím nebylo zveřejněno kvůli GDPR a ze strachu z jejího manžela – boxera a jejího psa – také boxera , pravidelně snídala, svačila a někdy před výplatou i obědvala a večeřela svačinky svých žáků.

Jednoho dne však začala pociťovat akutní nevolnost po konzumaci paštiky, kterou si vzala od jednoho ze svých žáků, jménem Tereza. Pro větší srozumitelnost textu - Tereza byl název holčičky, ne zkažené paštiky.

Paštika ohrozila zdraví!

Později se ukázalo, že tato paštika (nikoliv žačka) byla zkažená a kontaminovaná, což vedlo k nenadálé hospitalizaci svérázné paní učitelky.

Zdravotní stav učitelky se zpočátku rapidně zhoršoval, avšak díky rychlé lékařské intervenci, platbám pojišťovny a následné odborné péči se nakonec její stav jakžtakž stabilizoval. Nyní se nachází mimo ohrožení života, ale stále se zotavuje z následků otravy a z ostudy, že brala dětem jídlo a iluze o poctivosti kantorů.

Náš příběh přináší několik důležitých ponaučení, která by měla být vzata v úvahu nejen ve školním prostředí, ale i v každodenním životě:

Bezpečnost potravin musí být prioritou za každé vlády

Tento případ zdůrazňuje důležitost dodržování bezpečnostních standardů při manipulaci s potravinami. Včetně těch odcizených. Dříve než někdo konzumuje jídlo, mělo by být pečlivě kontrolováno, zda není zkažené nebo kontaminované.

Důvěra dnes již nenahradí opatrnost

I když je důvěra mezi učiteli a žáky nesmírně důležitá, neměla by nikdy nahradit opatrnost a zodpovědnost v oblasti zdraví a hygieny.

Závěrem

Tento krátký neveselý příběh z Brna city ukazuje, jak i zdánlivě malé nedbalosti mohou mít setsakramentsky vážné důsledky.

Pakliže si chcete přilepšit na úkor žáků, je zapotřebí tak činit skutečně sofistikovaně a s chladnou hlavou. Nemožno veškerou energii dát pouze do toho, aby Vás při činu nechytili, ale současně nutno i hlídat kvalitu a objem potravin, o které se chcete se žáky jednosměrně inverzně podělit.

Ergo kladívko, bezpečnost potravin a hygienu neradno podceňovat, aby se předešlo podobným incidentům v budoucnu nejen na brněnských školách, ale i celorepublikově.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz