Hlavní obsah
Aktuální dění

Zatímco v Mnichově dnes začal festival Oktoberfest, tak v Praze se konal RajchlFest.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy / Michal Turek

Zatímco v Mnichově dnes začal pivní festival Oktoberfest, tak v Praze začal RajchlFest - desetitisíce lidí se v matičce účastnily přísného protestu proti české vládě.

Článek

Zatímco v Mnichově dnes začal pivní festival Oktoberfest, tak v Praze začal RajchlFest - desetitisíce lidí se v matičce účastnily přísného protestu proti české vládě.

Podle informací ČTK a ČT 24 - Akci v centru našeho hlavního města uspořádala neparlamentní strana PRO (Právo Respekt Odbornost).

Po více než dvouhodinové demonstraci na Václavském náměstí většina lidí pokračovala pochodem na Letenskou pláň, kde po dalších projevech s kritikou vlády shromáždění po 18:30 skončilo.

Jeho účastníci požadovali demisi vlády Petra Fialy (ODS).

Trestně-právní zajímavost - policie na náměstí zadržela muže podezřelého ze schvalování genocidia, uvedla nicméně, že na demonstraci ani při přesunu protestujících centrem neřešila žádné problémy.

Premiér Petr Fiala (některými demonstranty posměšně nazývaný jako Fialenko) prý protivládní demonstraci zaznamenal jen okrajově.

Ministr vnitra Vít Rakušan ji vnímá jako legitimní projev nespokojenosti části lidí.

Pochod demonstrantů trochu zkomplikoval dopravu na pražské magistrále.

Byli jste tam někdo osobně? Co na to říkáte?

Který z řečníku Vás popřípadě nejvíce zaujal - ať již pozitivně či negativně?

Pokládáte tuhle vládu za lepší nebo horší než tu minulou - Babišovo-Hamáčkovskou?

Pište do komentářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz