Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pořádek je v rukách nás všech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Lachnit

JUDr. petr Lachnit, zastupitel MČ Praha 5

Lidé jsou různí. Nicméně naprostou většinu z nás spojuje touha žít v bezpečí, čistotě a pořádku. Doma, na chalupě či na zahradě je to jednoduché.

Článek

Vzhled takového prostoru je na každém z nás, ilustruje naši osobnost. Nicméně se domnívám, že stejně tak by tomu mělo být i na veřejných místech.

Jedním z nich je smíchovský Anděl. Patří mezi centrální středobody české metropole, kde každým dnem projdou desetitisíce lidí. Je proto přirozené, že takové místo nikdy nemůže být „z alabastru“, ale proč nepřispět tomu, aby bylo co nejvíce přívětivé, lidské a pohodové. Jak k tomu přispět? Vždy jde o spolupráci občana, městské části a magistrátu. Dát lidem možnost k pořádku přispět. Dostatek popelnic, odpadkových košů, jejich pravidelná údržba. Bez toho to nepůjde.

Lidé jsou různí. A různě také vnímají, v jak organizované společnosti žít. Na tom, aby na veřejnosti byl pořádek, se ale takřka stoprocentně shodují všichni. Snad bych jen dodal, že pořádek by měl vládnout ne jen na veřejných prostranstvích a viditelně. Ale to už je jiný příběh. Příběh spravedlnosti.

Nicméně jako fanoušek díla Jaroslava Haška si dovolím parafrázovat rčení z jeho nejznámějšího díla: Pořádek zkrátka musí bejt, vy kluci pitomí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz