Hlavní obsah
Móda a trendy

Je opalování nahoře bez ještě v módě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Pixabay

Léto už se s námi (snad) loučí i teplotami. Večery se prodlužují a člověk tak má čas uvažovat i nad zdánlivou hloupostí.

Článek

Chorvatsko v devadesátkách

Přesně při jednom takovém večeru jsem se v myšlenkách zahloubal až do dětství, kde se mi nevím proč vyrojila vzpomínka na to, jak jsem byl se sestrou a s rodiči na dovolené v Chorvatsku a můj otec byl neustále matkou peskován, ať laskavě neočumuje ty „nahatý ženský“. Jestli byl plísněn po právu, na to již nejsem schopen po těch letech odpovědět. Pravdou je, že velké množství žen, dívek a snad i dam tam tenkrát skutečně pobývalo na pláži i u hotelového bazénu bez horního dílu plavek a prakticky nikdo se nad tím nepozastavoval.

Chorvatsko při Euru

Nicméně jsem se v hlavě vrátil již ne do tak daleké minulosti, ale pouze do letošních prázdnin. Scenérie byla prakticky stejná, jen já již v jiné roli. Já, má drahá polovička a dvě děti. Žena bez vršku plavek ale už byla na pláži tak vzácná, jako tučňák bez fraku. Rychlým přepočtem v myšlenkách (nejsem žádný podivín, jen mám eidetickou paměť) jsem se dopátral k číslu dvě - přičemž jedna z nich byla má žena a druhá postarší žena blíže neurčené národnosti.

V minulosti na domácí půdě

Při zamyšlení člověk zabruslil i na domácí půdu. Nedaleko od nás je zatopená pískovna, kam se chodí přes léto koupat požehnané hromady lidí. Ani tady dříve ženské poprsí nebylo žádnou výjimkou. Naopak již cestou na oblíbený flek s dobrým, pozvolným přístupem pro děti lemovala břeh mračna takovýchto žen. A nikdo, včetně dětí, se nad tím nikdy nepozastavoval.

Současnost u nás

Masy lidí chodí na tuto pískovnu stále, dokonce snad ještě ve větším množství. Ale stejně jako u moře i v tomto případě „hanbatých“ holek ubývalo a ubývalo, až do letoška. Příští rok už určitě další pokles nebude, protože v tomto případě jsou záporná čísla nereálná. Letos vskutku čistá nula, pokud nezapočítáme pár břicholežek. Nijak mi tento fakt nevadí, jen mne zaráží a přemýšlím nad odpovědí na otázku, proč tomu tak je.

Anketa

Opalovala jste se někdy nahoře bez?
Ano, stále se tak opaluji
62,5 %
Ano, ale už se tak neopaluji
12,5 %
Ne
12,5 %
Neopaluji se vůbec
12,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 24 čtenářů.

Úvaha na závěr

Proč tento fenomén prakticky vymizel? Skončila tato móda, stejně tak jako například zvonáče, nebo batikovaná trička? Nebo je za tím jiný důvod? Jediné, co mě ještě napadá, je rozmach moderních technologií. Dříve byl člověk s foťákem nenápadný jako slon na balkóně, ale při současných mobilních telefonech a internetovému pokrytí může být takováto žena navždy zvěčněna v síti internetu dříve, než se stihne obléknout. Bojí se snad současné ženy a dívky právě tohoto?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz