Hlavní obsah

Rozbor ženy z pohledu muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Žena je křehký tvor, který potřebuje od muže chránit a opečovávat. Tedy tak mě to aspoň učili.

Článek

Ve svém věku jsem už pamětník a mohu přiznat, že jsem za svůj život poznal spoustu žen. Možná ne tak hluboce, jak si někteří z vás představují, ale nějakou zkušenost mám.

Dřív než se pustíte do čtení, předem podotýkám, že následující věty píšu s jistou nadsázkou a smyslem článku je především pobavit. Rozhodně nechci něžné pokolení urážet.

Muž je ve své podstatě velice jednoduchý tvor. Většina z nás má jasné cíle, v hlavě zpravidla máme jen jednu myšlenku, náš mozek neumí zpracovávat více informací souběžně. Už od dětství se soustředíme na jeden úkon. Když na pískovišti vyvineme úsilí na vytvoření bábovičky, když nám ji někdo rozbije, zpravidla to skončí úderem lopatičkou do hlavy.

Dívky to evidentně mají jinak. Dovedou přebalovat panenku a při tom diskutovat s kamarádkou o všem možném i nemožném. A tyto schopnosti nás provázejí celý život.

Mladý chlapec zpravidla o dívky nejeví zájem, pokud mu z toho neplyne nějaký prospěch. Třeba nějaká sladkost nebo jiná výhoda. Pro malého kluka totiž přátelství s dívkou většinou znamená posměch jeho vrstevníků. Pravdou ale je, že v tom je jejich závist.

Když děti povyrostou, začne chlapec dívce svou náklonnost projevovat tak, že ji začne ubližovat. To ji zatahá za vlasy, jindy se jí bezdůvodně posmívá… Chvíli to trvá, než mu dojde, že tímto způsobem jejích sympatií nedosáhne.

Následuje období puberty. To už se umí dívce jistým způsobem dvořit, doufá v letmý polibek a možná i něco víc. Jenže mladá slušně vychovaná dívka dělá drahoty a tak v lepším případě dosáhne toho, že ji smí chytit za ruku.

Pak následuje období, kdy i dívka v chlapci najde zalíbení a podrobnosti raději vynecháme.

Po nějaké době si konečně chlapec najde dívku svých snů. Ta je s ním ochotna sdílet dobré i zlé, věnuje mu veškerou svou pozornost a péči.

A zde si dovolím vrátit se zpět na začátek. Zatím co chlapec je zpravidla nepřímo od malička připravován na to, že jednou bude hlavou rodiny, kterou bude muset živit, dívky mají většinou jediný sen – být nevěstou a založit rodinu. Která dívka by na sobě nechtěla mít krásné bílé šaty, mít velká obřad, kde bude princeznou z pohádky a bude středem pozornosti?

Když si tedy chlapec najde dívku snů, z počátku spolu tráví všechny volné chvíle a jsou šťastní. Společně trávené víkendy, první společná dovolená a třeba i pár měsíců společného bydlení chlapce přesvědčí, že našel tu jedinou a pravou.

Konečně nadešel čas, aby dívka chlapce přesvědčila ke svatbě. Ten se sice může zpočátku bránit, není přece důvod na současném skvělém životě cokoli měnit, ale po několika plačtivých scénách a večerních odmítnutích usoudí, že by své lásce měl splnit její přání.

Po svatbě však nastane první změna. Víte o tom, že v minulosti spolu partneři před svatbou nespali? Dnes se to může otočit. Přestože spolu sdílí manželské lože, jeden den manželku bolí hlava, druhý den je unavená, třetí den přijde do ložnice, až když manžel usne. Plnění manželských povinností je podmíněné: Včera jsme měli výročí a ty jsi zapomněl! Chtěla jsem, abys došel na nákup! Chtěla jsem na dovolenou, ale ty sis nezařídil volno!…

Pokud před svatbou vstávala, aby vám přichystala snídani a svačinu, po svatbě na to zapomeňte. Až vám zazvoní ráno budík, naopak dostanete vyčiněno, že jste ho nechal zvonit zbytečně dlouho.

A pak přijdou děti. V té chvíli vaše žena přesměruje pozornost k nim. Dětem se podřídí veškerý život. Vaše zájmy, koníčky i rodinná láska jdou stranou. Vaše potřeby jsou nepodstatné. Budete rádi, když dostanete najíst. Zapomeňte na to, že byste si koupili třeba novou herní konzoli nebo hru. To rodina nepotřebuje. Na společné dovolené půjdete spát nejpozději v deset hodin, protože zítra je v plánu návštěva muzea. Co na tom, že se jedná o muzeum panenek, kde se váš syn bude unuděně dloubat v nose, vaše žena rozhodla, že se vám to bude líbit.

On je vlastně v mnoha manželstvích přínosem, že muž může přestat myslet. Tím jak žena obrátila pozornost k dětem, rozhoduje i za manžela: Vem si bundu, je zima. Ale mě je horko! Prostě si vem bundu, nebo nastydneš a zase tě budou bolet záda! Ale já si nechci vzít bundu! Chceš jenom o tom nevíš!

Muž je opravdu jednoduchý tvor. Chudák žena to má složitější. Musí myslet na spoustu věcí, její nálady a chování ovlivňuje spousta hormonů. Tyto změny se bohužel projevují v měsíčních intervalech. Zatím co vás před týdnem bezmezně milovala, dnes jí vadí i to, že nahlas dýcháte. Obranou je jedině to, že se jí ve špatných dnech budete klidit z cesty.

Zkrátka žena je složitý tvor, kterého muž nemůže ve své omezenosti nikdy pochopit.

Závěr:

Jestliže vás článek pobavil, splnil svůj účel. Pokud jste se v něm poznali, pak vás lituji. Ale berte to s nadhledem. Ve skutečnosti nejsou muži tak omezení, ani ženy nejsou tak zákeřné. Chtěl jsem jen pobavit…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz