Hlavní obsah
Seberozvoj

Změňte stres ve svou hru: Jak se stát režisérem vlastního života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Deeply

Stres se nesnaží získat hlavní roli ve vašem životě, ale co když si jej představíte jako neohrabaného statistu ve vašem divadle života? Přehodnoťte svůj přístup a zjistěte, jak se stát režisérem vlastního klidného představení.

Článek

Představte si, že jste režisérem svého života a stres je ten typ herce, co neustále zapomíná své repliky a snaží se improvizovat – obvykle s katastrofálními výsledky. Máte to? Skvělé, jdeme na to!

Jakmile začnete vnímat život jako divadelní hru, kde jste nejen hlavním hercem, ale i režisérem, otevřou se vám nekonečné možnosti. To avokádo v ruce? Není to jen avokádo. Je to váš magický předmět, který vám pomáhá udržet rovnováhu a klid. A ta nekonečně dlouhá fronta v obchodě? To je vaše zkouška trpělivosti, scéna, ve které můžete zářit. A co ten stres? Ten je jen komickou postavou, která se snaží ukrást scénu, ale vy mu dáte najevo, že jeho místo je v zákulisí.

Ve chvíli, kdy na vás v práci šéf tlačí s termíny, představte si ho jako divadelního kritika. Může hodnotit, ale vy víte, že konečný úspěch vaší hry závisí jen na vás. S klidem a sebejistotou představujete svou práci, protože každé představení, ať už se setká s potleskem nebo pískotem, vás posouvá dál.

A když doma malé každodenní nehody hrozí, že převezmou hlavní roli, proměňte je v improvizovanou hru, kde každý problém je příležitostí pro smích a společná řešení. Večer pak můžete společně hodnotit, jaký byl váš den, a udělovat si ocenění za nejlepší herecké výkony. Hlavní cenu získá ten, kdo se nejvíce zasmál.

Zapamatujte si, stres nemá ve vašem představení hlavní roli. Proměňte ho ve vtipného statistu, který dodá vaší hře na lehkosti a humoru. Když život bere příliš vážně, je na čase zahrát si na režiséra a napsat nový scénář. Scénář plný radosti, smíchu a spontánního potlesku ve stoje.

Tak pojďme společně napsat ten nejlepší příběh, ve kterém stres hraje jen malou roli a humor a lehkost jsou pravými hvězdami. Dejte mi vědět, jaké scény byste přidali do vašeho životního představení! A nezapomeňte, vaše zkušenosti a příběhy mohou inspirovat ostatní, tak je sdílejte dál.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz