Hlavní obsah
Názory a úvahy

Češi, styďte se! Fňukání nad cenou piva na MS je nedůstojné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pisalek 00

Pivo

Cenu piva na MS v hokeji řeší paradoxně nejvíce národ pivařů, který na dovolené v Chorvatsku dá za teplé pivo na pláži mnohdy mnohem víc.

Článek

Být pivařem, který si dá denně v hospodě 10 piv, budu cenu 110 korun za pivo asi opravdu řešit. Ovšem, když jdu na hokej, tedy primárně na „představení“, kdy si dám o první přestávce jedno a o druhé přestávce druhé pivo, nebudu řešit, že stojí 110 korun. Tím spíše, když jsem za lístek zaplatil tisícikoruny. Prostě si jdu užít hokej, a ne se opít do venkovské hospody.

Cena piva je OK

Přitom viděno optikou cen piva ve světě, je 110 korun cena více než příznivá. A kdo nevěří, ať si zajde třeba v Německu na ligový fotbal, ve Finsku na hokej nebo v Anglii na tenisový Wimbledon. Prostě MS v hokeji není barážový zápas na Kladně. Tak to prostě je a není potřeba nad tím nijak zvlášť spekulovat. Navíc, když se na cenu piva podíváme z pohledu poměru k ceně vstupenky, tak na české lize je pivo o hodně dražší. Ale uznávám, že tenhle úhel pohledu nemusí všichni akceptovat.

Na pláži v Chorvatsku je pivo mnohdy dražší

Určitým paradoxem potom je, že cenu 110 korun za pivo, tedy nějakých 4,40 eur, řeší především Češi. Nikde na zahraničních webech jsem diskuzi k ceně piva na MS v hokeji nenašel. Ale třeba někde něco je. Přitom Češi jsou národem pivařů, kteří o letní dovolené v Chorvatsku utratí za teplé pivo na pláži mnohdy mnohem více, než 4 eura. Je to podle mě nedůstojné fňukání. Kdo na to pivo nemá, tak by možná měl zvážit i to, jestli si může dovolit utratit peníze za vstupenku.

Víno v divadle nikdo neřeší

Třeba v takovém divadle se nad „dvojkou“ teplého a nekvalitního vína za stokorunu většinou nikdo nepozastaví. O přestávce tak stojí na skleničku a okoralý chlebíček se šunkovým salámem diváci v divadle fronty. A proč ne. Víno ale není to, kvůli čemu se do divadla chodí. A ani pivo by nemělo být něčím, kvůli čemu se fanoušci budou hrnout na hokejové zápasy. MS je v Česku jednou za pár let. Pojďme si to všichni užít a fandit Čechům, aby se dostali, co nejdále. S pivem nebo bez piva. I když, stejně si ho všichni dáte. Ne, že ne. A často nezůstane jenom u jednoho. Tak Češi, do toho!

Anketa

Jdete se podívat na některý ze zápasů České hokejové reprezentace?
Ano, už mám vstupenky
2,1 %
Nejdu, nesehnal jsem lístky
12,8 %
Šel/šla bych, ale vstupenky jsou moc drahé
85,1 %
Celkem hlasovalo 47 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz