Hlavní obsah
Sport

Skybox 77 za neprůstřelným sklem - Utajený privátní prostor v nepřístupném pátém patře O2 areny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pisalek 00

O2 arena

Neprůstřelné sklo, dvě sauny, vířivka, výběrové koňaky a vzácné dřevo. Kdo by si myslel, že privátní skyboxy jsou v O2 areně tím nejluxusnějším prostorem, mýlil by se.

Článek

Pražská O2 arena slaví letos 20 let od zahájení svého provozu. A slaví ho stejně, jako když svůj provoz začínala, tedy mistrovstvím světa v hokeji. Ke dvacátému výročí se provozovatel rozhodl, že veřejnosti ukáže jinak naprosto nepřístupné prostory. Ty se nacházejí těsně pod střechou a divák do nich neuvidí, ani kdyby se sebevíc snažil. Skla jsou totiž z vnější strany neprůhledná. A jsou také neprůstřelná.

Nejvíce diváků přivedla Metallica

V současné době je O2 arena domovským stadionem hokejové Sparty, což generuje hodně dobrou diváckou vytíženost. Divácký rekord však nepadl na hokeji, nýbrž na koncertě skupiny Metallica v roce 2018, kdy bylo v hale 20.174 diváků. Tolik diváků se do haly vešlo díky tomu, že pódium bylo uprostřed plochy, nikoliv na straně. Jen o pár diváků méně, přesně 20.083, přišlo na kapelu Kabát. Pomyslné třetí místo potom drží koncert Madonny v roce 2006, kdy se do haly vešlo 18.628 diváků

Nenávratná investice

Hala nesla v minulosti název Sazka arena. Tehdejší generální ředitel Sazky o hale prohlásil, že investice do stavby je nenávratná. Tvrdil, že výnosy z provozu postačí na pokrytí nákladů, ale nebudou stačit na to, aby hala splatila náklady na svoji výstavbu. Nemalou část z proinvestovaných peněz tvoří páté patro s tak trochu tajemným Skyboxem 77. Ten je veřejnosti nepřístupný a bývalému řediteli Sazky měl sloužit jako luxusní prostor po různé schůzky. A luxus to je skutečně nebývalý.

Vzácné koňaky a neprůstřelné sklo

Jak ukázala reportáž ČT24 v prostorách běžně nepřístupného pátého patra se nachází tzv. Skybox 77. Ten je schovaný za neprůstřelným sklem, které je z vnější strany navíc neprůhledné. Nikdo tedy nemá možnost vidět, co se v tomto tajemném prostoru odehrává a kdo se v něm nachází. V prostoru se nachází nejen privátní kancelář a konferenční místnosti, ale také bar, vinotéka a sbírka výběrových koňaků.

Dvě sauny a vířivka

To nejlepší ale skrývá odpočinková část. V té se totiž nachází wellness, dvě sauny, vířivka a ohromná prosklená terasa s exotickými rostlinami. A nešetřilo se ani na materiálech. Použila se například buvolí kůže nebo různé exotické dřeviny. Nábytek potom dodávaly firmy světových značek.

Bez ohledu na to, z jakých prostor se budete na letošní MS dívat, doufejme, že český tým uspěje a budeme si moci nějaké to dobré víno nebo koňak na oslavu také dopřát

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz