Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Kamarád (48) už dva roky hledá partnerku. Všechny ale prý chtějí jen peníze nebo výkonného milence

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Seznamka

Kamarád ze střední si po rozvodu myslel, že najít novou partnerku nebude až tak velký problém. Jenže je. A prý skoro neřešitelný. Všechny ženy podle něj chtějí buď sponzora, nebo výkonného milence.

Článek

Před pár týdny jsem se asi po roce sešel se svým dávným kamarádem. Oba jsme z Prahy, ale on se po svatbě odstěhoval za manželkou do Bratislavy. Vídali jsme se sice jen sporadicky, nicméně kdykoliv jsme se potkali, vypadalo to, že jsme se viděli naposledy před týdnem. Skvělý parťák, kterému se docela dařilo, se ale před dvěma lety rozešel s manželkou. Vrátil se zpátky do Prahy a myslel, že začne nějak znova.

Partnerku prý najít nemůže

S podnikáním to prý jakž takž jde, ale osobní život nemá skoro žádný, údajně se mu nedaří najít partnerku. Nechápu. Všude se píše, kolik žen nemůže najít partnera, tak jak je možné, že na žádnou z nich ještě nenarazil? Prý narazil, ale nic není podle něj tak, jak na první pohled vypadá. U piva se rozpovídal a podle něj vypadá svět seznamování asi následovně:

Seznamky vedou

„Na ulici se dneska neseznámíš, na diskotéky ani do baru ve svém věku už dávno nechodím, takže co ti zbyde? Internetové seznamky. Ženských tam je spousta, pěkné fotky, podle popisku ideál, takže co uděláš? Odepíšeš a zkusíte si domluvit rande. Byl jsem na sedmi,“ povídal kamarád a já se začal těšit na zajímavé příběhy. Přišly.

Hledám milence

Všech sedm schůzek prý dopadlo špatně. Tak špatně, že už na žádnou další nešel. Ze tří žen se údajně vyklubaly vdané paničky, které to prý doma nebaví a spíš hledaly milence než stálého partnera. Jenže milenka nebyla to, co můj kamarád hledal. Chce stálou partnerku a skutečný vztah.

Hledám sponzora

Další dvě ženy, které se na schůzku dostavily, prý vypadaly tak, že by braly každého, kdo jim pomůže vyřešit jejich finanční situaci. Celou schůzku údajně vyprávěly o tom, jak jim jejich bývalí manželé a partneři neplatí alimenty, jak jsou drahé dětské kroužky, energie, jídlo v supermarketech, jak musely prodat auto, už dlouho si nekoupily nic na sebe, atd, atd…

Carpe diem!

No a pak zde byly dvě ženy, o kterých prý nevěděl, co si myslet. Jedna tvrdila, že je svobodná a nechce na tom nic měnit, nicméně že hledá partnera pro erotickou zábavu. „Nebudu lhát,“ povídal kamarád a pokračoval: „Vypadala přitažlivě, jenže představa, že má takových „partnerů“ více, mě nijak nelákala.

Ošklivka s láskou k alkoholu

No a ta poslední paní?“ ptám se. „Hrůza. Fotka, kterou mi zaslala, byla asi pět let stará, v koupelně byla naposledy asi před týdnem a v každé větě padlo „ty vole“. Vypadala, že bez sklenky vína si nedokáže svůj den vůbec představit. Nic pro mě,“ uzavírá svoje vyprávění kamarád a smutně se zahleděl do prázdna: „Kde jsou „normální“ ženy, které mají třeba stejnou představu o vztahu jako já? Najdu někdy nějakou?“

Musím přiznat, že jsem rád, že nejsem v jeho kůži. Svět je dneska prostě nějaký jiný, než když jsme se seznamovali my. Bez mobilů, internetu a seznamek. ta jediná totiž byla v novinách a museli jste dotyčné poslat korespondenční lístek. to už ale dneska skoro nikdo neví, co je. Takže o tom někdy jindy…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz