Hlavní obsah
Sport

Sparta rezignovala na bojovný výkon. Showtime to nezachrání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pisalek 00

Pražská Sparta prohrála další zápas, kdy na svém ledě podlehla Karlovým Varům po ostudném výkonu 2:5. Za domácí se prosadil pouze Vitouch a Lajunen.

Článek

Showtime začíná. Když se podíváte na předzápasový program Sparty, máte pocit, že ze šatny vyjedou gladiátoři, kteří svého soupeře rozdrtí rozdílem třídy. Pokud ale vydržíte i na předvedenou hru, budete možná překvapeni.

Není to poprvé

Už několikátou sezonu to totiž vypadá, že se Sparta rozhodla některé zápasy naprosto „vypustit“ a rezignovat na výkon, který by byl důstojný jménu „Sparta“. Pomalé bruslení, nedůraz a neuvěřitelné chyby v obranných řadách nejsou v letošním týmu Sparty ničím výjimečným. V čem ale Sparta letos opravdu „vyniká“ je její nedůraz na brankovišti, kde je většinou brankář Kovář odkázán sám na sebe, protože spoluhráči si dávají přednost v tom, kdo mu pomůže. Dopadne to však tak, že mu nepomůže nikdo a Sparta dostane gól.

Gross + Hořava

Přitom po trenérské stránce si již fanoušci nemohou stěžovat, protože duo Gross/Hořava je pravděpodobně to nejlepší, co české trenérské prostředí nabízí. Zvlášť Miloslav Hořava je mnohými hráči i trenéry považován za nejlepšího českého trenéra, co se týká obránců. Bohužel pro Spartu to tak ale zatím vůbec nevypadá. Paradoxně Sparta zvládá lépe oslabení než hru 5 na 5.

Sparta se už ani nemůže vymlouvat na to, že „proti Spartě se chce každý vytáhnout“ a proto musí hrát pražský tým neustále na plný výkon a nemůže si dovolit polevit. Stejně by totiž letos mohly argumentovat Pardubice, které ale každý zápas odmakají na 110 %. Podívejte se, jak každé střídání „žere led“ například Jan Mandát. Že by to bylo trenérem Varaďou? Pravděpodobně ne, protože bojovně hrálo Dynamo i pod bývalým trenérem Rulíkem.

Závěr

Zápas s Karlovými Vary by se tak dal shrnout několika slovy: Bez zájmu, bez nasazení a (zase) bez obrany. Pokud Sparta bude chtít potěšit fanoušky a ne diváky, bude muset změnit svůj přístup. Sezóna sice nekončí v říjnu (Sparta má odehráno 12 zápasů), ale nějaký obraz hry už tyto zápasy nastínit mohou. A Sparta je zatím daleko za tím, kde by pravděpodobně chtěla být. Minimálně po bojovné stránce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz