Hlavní obsah
Aktuální dění

Tohle se opravdu stalo. Policie zaspala a frajírci v Praze driftovali pod okny jejího ředitelství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Driftující auto

Zpráva o tom, že majitelé upravených aut si pro sebe zablokovali Nuselský most v Praze, a v podstatě přímo pod okny policejního ředitelství na něm pořádali závody, na mě zapůsobila jako aprílový žertík. Jenže žertík to nebyl.

Článek

Akce, která se konala v noci ze soboty na neděli, se mělo zúčastnit více než 150 upravených aut. Jejich řidiči zablokovali Nuselský most v Praze a z prázdné tříproudové silnice si udělali závodní dráhu. Zkoušeli zrychlení, driftovali, někdo jel dokonce údajně i v protisměru. To je, samo o sobě, k neuvěření. Co je ale k neuvěření ještě více je to, že se celá akce odehrávala přímo pod okny Krajského policejního ředitelství, které sídlí v Kongresové ulici hned za začátku Nuselského mostu.

Proč policie nezasáhla?

Proč policie nezasáhla? Kdo ví, zda se to někdy dozvíme. Účastníci srazu se totiž nejdříve sešli ve Štěrboholech, aby nakonec odjeli do Jičína. Jenže tam padlo rozhodnutí, že se vrátí do Prahy a udělají si z „Nuseláku“ závodní dráhu.

Na „Nuseláku“ protisměrem

Je to ostuda policie a plivnutí do tváře všem slušným řidičům. Těm totiž přijde pokuta za každou drobnost. Špatné parkování, překročení rychlosti na „třicítce“, kterých je v Praze několik, nebo třeba za telefonování v autě při stání v nekonečné dopravní zácpě. To vše policisté pokutují. Ale když vyrazí 150 šílenců ve řvoucích autech do Prahy, zablokují dopravu a jezdí v protisměru, nestane se vůbec nic.

Vyhodnocují a analyzují

Jak je to možné? Kde byla policie, že by se koukali z oken ředitelství a uzavírali sázky, zda ve sprintu vyhraje Mustang nebo Chevrolet? Těžko říci. Podle serveru Novinky.cz se mluvčí pražské policie Jan Rybanský vyjádřil v tom smyslu, že policie bude zjišťovat všechny okolnosti a podrobnosti, které bude vyhodnocovat a analyzovat. Přeloženo do češtiny, „vykašleme se na to, máme spoustu jiných starostí.“ Nebo to je nakonec jinak, pane Rybanský? Jak vyhodnocování a analyzování dopadlo?

Příště budeme chytřejší…

Podle tiskové zprávy, kterou policie zveřejnila na svém webu, policisté vyhodnocují všechny dostupné materiály a kamerové záznamy a zjišťují totožnost účastníků, kteří porušili předpisy tak, aby jejich počínání mohlo být následně řešeno v rámci přestupkového, respektive správního řízení, k čemuž mohou výrazně dopomoci také údaje získané v rámci již zmíněné kontroly. „Veškeré výše uvedené informace vyplynuly z našeho vlastního vyhodnocení víkendového dění. Na základě těchto zjištění budeme do budoucna přijímat rozšířená opatření, která budou spočívat zejména v důsledném monitoringu pohybu účastníků i po skončení akce,“ píše se doslova v tiskové zprávě policie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz