Hlavní obsah

Dějepis ve školách? Jen plivání na naše německé sousedy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Naše vláda konečně začala řešit problém s vyučováním dějepisu na našich školách.

Článek

Je skutečně nejvyšší čas. To, jakým způsobem se u nás učil dějepis 20. století, bylo skutečně hanebné. A především naprosto necitlivé a nezdvořilé vůči našemu západnímu sousedovi -Německu.

Není možné vyčítat této zemi kdejaký drobný a v konečném důsledku zcela zanedbatelný přešlap a zcela opomenout zvěrstva, kterých jsme se na Němcích dopustili my. Všechny konflikty byly spíše vyústěním našich neustálých provokací a nerespektování našeho souseda. Nelze se pak divit, že takové chování pak přejde v několik šarvátek.

Proto vítám, že v novém pojetí výuky historie bude kladen důraz na to pozitivní, co nás s Němci spojuje, a věřím, že to povede k vybudování takové důvěry k našemu západnímu sousedovi, ve které se odrazí všechen náš vděk za přínosy, které německý vliv do našich zemí přinesl, když už jsme se vlastní hloupostí při tzv. Národním obrození připravili o možnost být Němci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz