Hlavní obsah
Umění a zábava

I když Petr Pavel mluvil v OSN do prázdného sálu, jeho projev byl úspěšný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: facebookový profil Petra Pavla

Internetem momentálně koluje fotografie, která má vyvolat dojem, že projev našeho prezidenta Petra Pavla v OSN nikoho nezajímal a že mluvil do zcela prázdného sálu, kde byly přítomny jen dvě uklízečky.

Článek

Tuto věc je třeba uvést na pravou míru. I když nebyl projevu našeho prezidenta na Valném shromáždění v New Yorku na sále nikdo přítomen, všichni účastníci shromáždění dostávají po skončení akce brožuru, kde jsou veškeré přednesené projevy v písemné podobě. O kvalitě projevu pana prezidenta Pavla svědčí mediální ohlas v České republice i to, že se dočkal chvály předních českých europoslanců. Proto je více než jisté, že si všechny zásadní, převratné a inspirující myšlenky našeho prezidenta všichni účastníci shromáždění dodatečně přečtou, až budou méně zaměstnaní. Třeba při odletu z New Yorku.

V OSN se pan prezident Pavel těší velké vážnosti, o čemž svědčí i to, že mu bylo umožněno přednést projev hned první den, což u představitelů tak malých zemí, jako je Česká republika, nebývá zvykem. Buďme proto hrdí na naši hlavu státu a chraňme ji před pokusy o její dehonestaci jen kvůli tomu, že byl jeho projev naplánován na čas, kdy je přestávka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz