Hlavní obsah
Umění a zábava

Proč bychom vlastně měli otevírat volební místnosti tam, kde volili Zemana a teď Babiše?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Právo volit patří k všeobecným právům. Volit tedy může každý, kdo splní zákonné podmínky. To by ale nemělo znamenat, že umožníme volit úplně každému.

Článek

Za několik dnů nás čeká druhé kolo prezidentských voleb, kdy budeme vybírat mezi dvěma kandidáty. Jedním kvalitním, který by mohl navázat na skvělé prezidentství Václava Havla a kterého budeme volit my, kteří máme vyšší vzdělání a žijeme v moderních městech. A druhým nekvalitním, který už v dobách komunismu podřídil morálku své kariéře a kterého budou volit lidé nevzdělaní žijící v zapadlých dírách. Lidé, kteří jsou brzdou na naší cestě k liberální demokracii a na vyspělý Západ.

Volby mohou dopadnout všelijak. A já se ptám. Proč bychom vlastně měli umožnit volit lidem v obcích, kde už byl dvakrát zvolen na Hrad Miloš Zeman a nyní tam v prvním kole vyhrál Andrej Babiš? Skutečně si necháme od těchto lidí věčně pošlapávat naši skvělou budoucnost?

Já bych viděl jednoduché řešení. V obcích, které volily tímto způsobem, prostě a jednoduše neotevřít volební místnosti. Kde nebude otevřená volební místnost, tam nelze odevzdat volební lístek s nepřijatelným kandidátem, který by mohl být hrází bránící rozvoji evropských hodnot v naší postkomunistické zemi. A nebudeme se muset do poslední chvíle třást strachy, jestli ve volbách zvítězí kandidát, kterého by dozajista i naši přátelé z vyspělého světa na tomto postu rádi viděli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz