Hlavní obsah
Názory a úvahy

Společnost pro obranu svobody projevu zneužila Den lidských práv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Nejrůznější významné dny zneužívá k podpoře své agendy kdekdo. Nyní jako oběť myšlenkového znásilnění posloužil i Den lidských práv.

Článek

Samozvané hnutí Společnost pro obranu svobody projevu zneužilo Den lidských práv (10.12.) k obtěžování ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) pamfletem, který oni sami nazývají Otevřený dopis.

V rozporu s realitou v něm tvrdí, že kroky ministerstva dlouhodobě polarizují společnost a vytvářejí v ní atmosféru strachu tím, že se snaží potlačovat a kriminalizovat některé názory občanů.

Petenti takzvaného otevřeného dopisu se „chlubí“, že jej podepsali i signatáři Charty 77. Tou se zaštiťuje kdekdo, potíž je v tom, že leckterý chartista byl člověk, jenž ještě krátce před podepsáním měl podobné názory jako třeba tajemník KSČ nebo agent STB. A zrovna toto jsou ti lidé, ke kterým se dezolátská hnutí tak ráda hlásí.

Já za sebe mohu říci, že nijak nepociťuji, že by třeba má podpora duhového manželství, klimatická úzkost nebo pozitivní přístup k islámu byly vládou jakkoli potlačovány nebo dokonce kriminalizovány.

Určitě existují v naší společnosti názorové proudy, které je třeba v zájmu ochrany liberální demokracie regulovat, ale to je celkem pochopitelné. Ostatně, vždy jde aktivity, které jsou podporovány zahraničními diverzními centrálami placenými Ruskem. A MV ČR dozajista vždy zveřejní veškeré důkazy, které o tom bude mít k dispozici.

Já bych se k boji za svobodu slova (ale za tu skutečnou) rád připojil, a proto navrhuji sepsat Antidopis. Jeho veřejným podpisem by umělci a jiné veřejně známé osoby tuto diverzní akci odsoudily.

Text takzvaného Otevřeného dopisu, o kterém pojednává tento článek, zde nezveřejňujeme, protože se nedomníváme, že je nutné k jeho odsouzení znát jeho obsah.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR)
Jiří Beran
Mikoláš Chadima
Jitka Chalánková
Martina Kociánová
Daniela Kovářová
Tomáš Nielsen
Vadim Petrov
Lukáš Pollert
Viktor Ujčík
Alena Vitásková

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz