Hlavní obsah

Umělecké sdružení se distancuje od homofobního rozhovoru Michala Novotného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Dnes přináším vyjádření jedné z uměleckých asociací k nedávnému skandálnímu rozhovoru herce Michala Novotného pro server iDnes.

Článek

V kontroverzním rozhovoru, který vyvolal zděšení a opovržení napříč celou společností, se Michal Novotný urážlivě vyjadřoval o gayích, lidech s nadváhou i mladé generaci. Jeho slova vyvolala okamžité reakce a my přinášíme vyjádření sdružení Zasloužilí umělci liberálně demokratické fronty.

Naše umělecké sdružení se distancuje od názorů Michala Novotného publikovaných v nedávném rozhovoru pro iDnes. Naše sdružení respektuje fakt, že žijeme ve společnosti, kde může každý svobodně publikovat své názory. I takové, které jsou v demokratické společnosti nepřípustné. Zároveň jsme ale přesvědčeni, že zdravá demokratická společnost by měla být schopna publikování podobných myšlenek omezit či mu přímo zamezit. Zvlášť pokud jde o názory, které nedávají dobrý příklad veřejnosti a mohou ji svými negativními postoji vůči moderním životním stylům a trendům ovlivnit. Proto se domníváme, že k názorům Michala Novotného by měly zaujmout postoj i profesní herecké asociace a důsledky z jeho jednání by měly vyvodit i televizní stanice, které mu dávají prostor ve svých seriálech a pořadech. Je třeba se též zamyslet nad tím, zda by server iDnes, který rozhovor otiskl, neměl být zařazen na seznam dezinformačních webů a zda by se společensky odpovědné firmy, které se přihlásily k iniciativě NELEŽ, neměly zamyslet nad stáhnutím reklamy z tohoto serveru.

Nikdo z nás nechce brát panu Novotnému právo na jeho názor. Ale nikdo z nás ani nechce, aby svými myšlenkami narušoval tolerantní prostředí demokratické diskuse.

Zde je odkaz na skandální rozhovor na iDnes.

A zde jedna z oprávněně rozhořčených reakcí na webu A2larm.

A zde jsou vyjádření našich předních uznávaných herců Nikoly Leitgeb a Filipa Rajmonta.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz