Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zákaz vysílání filmů s Vinnetouem je správný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabey

Zatímco mnozí dříve narození brečí nad tím, že se nad Vinnetouem v Německu stahují mračna, pro mě je tento vývoj nadějí, že i u nás bude brzy lépe.

Článek

Občas, když porovnávám naši zemi s Německem, se stydím za to, jak moc jsme zaostalí, nemoderní a zoufale směšní. V přístupu ke klimatické změně, v přístupu k budování multikulturní společnosti i v přístupu k tomu, jak nakládat s lidmi, kteří stojí v cestě rozvoji evropské integrace.

Proto si myslím, že úkol tak jednoduchý, jako je vyřadit z televizní nabídky filmy plné rasistických stereotypů a násilí všeho druhu, by nám snad tolik práce dát nemusel. Já bych ale k německým důvodům k postavení filmů o indiánech (a podobného xenofobně - rasisticko - předsudečného odpadu) mimo zákon dodal i vlastní argument. Náčelník Vinnetou ve filmu jistě oplývá i spoustou obdivuhodných vlastností, ale opravdu neexistuje důvod k tomu, abychom mladým lidem, kteří už mají jinou mentalitu a nejsou zatíženi předsudky, promítali filmy, ve kterých snaha o harmonické multikulturní soužití neustále naráží na překážky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz