Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Pletení jako závislost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Pletení se vrací do módy. Existují pletařské blogy a podcasty, na sociálních sítích jsou ohromné pletařské komunity a úspěšní designéři jsou známí po celém světě.

Článek

Nedávno jsem četla, že pro zdravé odbourávání stresu je dobré si najít koníček, který vás pohltí. Bude vaší vášní, která vás dobije po náročném dni.

Pro mě je to pletení.

Jakmile usednu k jehlicím, mám dojem, jako by si mozek povzdechl blahem, zažene všechny nepříjemné myšlenky a nadšeně sleduje, jak mi pletenina roste přímo před očima. A nejsem v tom sama.

Pletení se vrací do módy. Existují pletařské blogy a podcasty, na sociálních sítích jsou ohromné pletařské komunity a úspěšní designéři jsou známí po celém světě.

Galanterie už dávno neprodávají jen akrylové příze, ale i v Česku se dají sehnat kvalitní merino příze třeba až z Ameriky. Barvíři vám namíchají barvy přízí, jakékoli jste si vysnili.

Pamatujete si dlouhé kovové jehlice, na kterých pletla vaše babička? Troufám si říct, že těm už odzvonilo a je mnohem populárnější plést na kruhových jehlicích, které šetří pletařům a pletařkám jejich zápěstí a díky nim si i úplný začátečník může uplést svůj svetr bez náročného sešívaní.

Ale není to jen o pletacích jehlicích. Jsou další a další vychytávky, které pletařkám a pletařům ulehčují práci. Zapomeňte na zdlouhavé sešívaní svetrů, počítání řad nebo utíkající oka, protože vám dítě vytrhlo jehlice. Video návody jsou na youtube volně k dispozici a není problém si techniku pustit znovu a znovu, dokud ji zcela nezvládnete.

Navíc pletení jde v trendu dlouhodobě udržitelné módy, svetr z merino příze vám vydrží při správném zacházení roky a jako hand made dárek potěší snad každého.

Já se do pletení zamilovala a každým dnem se přidávají další a další nadšení pletaři a pletařky.

A jaká je vaše vášeň?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz