Hlavní obsah

Keltský telegraf: Mystické propojení s neznámými lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Keltský telegraf

Keltský telegraf 2024

V sobotu 23. března 2024 jsme se vydali na Františkův vrch u Huntířova, abychom se zúčastnili akce Keltský telegraf.

Článek

I když ráno pršelo, odpoledne se vyčasilo a my si užili krásnou noc s jasnou oblohou a měsíčním svitem. Teplota klesla k 3 stupňům nad nulou a kvůli větru byla pocitově celkem zima.

Na vrcholu jsme byli sami, jen s větrným mlýnem v zádech. Po 19:30 jsme pozorovali světelné signály z okolních kopců. Byla jich asi desítka, blikající červená světla i ohně. Vzdálenost se pohybovala cca od 5 do 15 kilometrů.

Celý zážitek byl velice mystický. I když se jednalo o „jen“ akci, kdy se v sobotu večer sejdou lidé na kopcích a blikají na sebe světly, ten pocit propojení s neznámými lidmi na neznámých kopcích byl úžasný. Bylo to jako sdílení tajného rituálu, oslavy jara a propojení s pradávnou tradicí.

Zajímalo by nás, zda se některý z vás také zúčastnil Keltského telegrafu 2024. Pokud ano, na jaký kopec jste se vydali a co pro vás tato akce znamená? Podělte se o své zážitky v komentářích!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz