Hlavní obsah

Nejlepší prezident Česka: Petr Pavel pomáhal lidem po povodních, v nejvíce zasažených krajích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Jana Jabůrková, Jiří Turek (J3T) – Kancelář prezidenta republiky, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Hlavu státu lidé nadšeně vítali, návštěva předsedy tak vítaná nebyla. Petr Fiala za návštěvu schytal kritiku, protože se rozhodně nečinil tak, jak prezident, který ukázal, že má dobré srdce.

Článek

Bohumín, Opava, Krnov, Mikulovice a Jeseník. To jsou nejvíce postižená místa, kde minulý týden povodně napáchaly obrovské škody. Prezident i předseda vlády se o tomto faktu přesvědčili na vlastní oči. Oba totiž na místa nejvíce zasažená vyjeli a jejich přítomnost vzbudila různé emoce.

Upřímný Pavel přijel v kostkované košili

Prezident Petr Pavel vyrazil oblečen v kostkované košili, obyčejných kalhotách a vhodné obuvi a neměl problém se ušpinit. Vyrazil za zdrcenými občany, kteří přišli kvůli povodním o všechno. Ukázal, že je člověk na svém místě a umí přijít mezi svůj lid jako jeden z nich. Nejen jako hlava státu, ale jako obyčejný občan! Lidé mu za jeho přítomnost a upřímnou lidskost se kterou samozřejmě přišel, vyjadřují velké díky! Nejen bývalá první dáma Dagmar Havlová ale mnoho dalších známých osobností jeho čin kvitují. Módní návrhářka Blanka Matragi vzkázala: „Respekt a úcta. Jste skvělý.“

Prezident se k nešťastným lidem vyjádřil slovy: „Dnes jsem se na mnoha místech na severu Moravy a Slezska zasaženými povodněmi již poněkolikáté přesvědčil o solidaritě a soudržnosti naší země. To vše ukazuje, že když se jako národ dostaneme do úzkých, dokážeme si navzájem pomáhat. Přeji si, ať nám to vydrží. Je totiž jasné, že obnova po povodních bude trvat měsíce a možná i roky.“

Petr Fiala v obleku není pro občany podpora

Na druhé straně do povodní zdevastovaných oblastí dorazil i premiér Fiala. Oděn v elegantním obleku obcházel povodněmi zasažená místa a s odborníky probíral možná řešení obnovy. Dočkal se však spíše negativních reakcí a lidé na sociálních sítích psali: „Jojo, kecy v kleci, a kolik jste přispěl do sbírky pro pomoc lidem zasaženým povodněmi,“ napsala Nikola. „Banda, neřeší, že lidé mají starost s vodou a nemůžou volit! Že se nestydí,“ říká Magda.

Paní Helena se zeptala: „Co jste těm lidem přivezli za humanitární pomoc? To jste se s nimi přijeli jen fotit a politovat je?“ Ve čtvrtek Fialea prohlásil: „Škody jsou skutečně obrovské, museli jsme evakuovat 20 tisíc lidí, bohužel si povodeň vyžádala pět objetí, osm lidí se pohřešuje.“ Fiala řekl, že vláda vyčlení 40 miliard na obnovu a pomoc zasaženým oblastem. Po jednání Evropské komise přišla zpráva, že Česko má z Bruselu slíbenou pomoc 2 miliardy eur.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz