Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pákistánec má 3 manželky a 60 dětí, chce jich přes 100

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://flic.kr/p/2jckCBg

Ilustrační foto (autor: Adam Cohn, Flicker)

Pákistánský doktor Jahn Mohammad Khilji si založil početnou rodinu, ale ještě rozhodně neskončil. Hledá čtvrtou manželku, která by mu pomohla rozšířit jeho početnou rodinu ještě více.

Článek

V západní společnosti nejsou velké rodiny příliš v módě. Společenskou normou se stávají malé rodiny o maximálně 3 dětech a stále populárnější je také úplná bezdětnost. Proto není divu, že se také začíná diskutovat o postupném vymírání Evropy.

Oproti tomu v muslimských zemích je situace přesně opačná a velká rodina brána jako boží dar. A právě to říká i samotný Jahn, který tvrdí, že mít početnou rodinu je jeho náboženskou povinností.

Padesátiletý pákistánský doktor žije s početnou rodinou v hliněné chýši s 5 ložnicemi na předměstí neklidné provincie Balučistánu.

Podle jeho slov ale s plozením ještě neskončil a požádal své přátelé aby mu pomohli najít další manželku.

Na videu níže je Jahn v době kdy měl „pouze“ 35 dětí, dnes už se jeho rodina téměř zdvojnásobila.

Podle Jahna ho manželky s jeho rodinnými ambicemi podporují a celá rodina žije v harmonii. Názory manželek ale nezjistíme, protože neměli od manžela povolení mluvit.

Jahn, který o sobě tvrdí, že je kvalifikovaný zdravotnický technik, provozuje neregulovanou kliniku, kde léčí drobné potíže, například bolesti hlavy, a dodává, že „slouží lidstvu“, a proto si účtuje pouze 250 rupií (2,30 USD) za pacienta, zatímco chudým poskytuje své služby zdarma.

Provozuje také seminář financovaný z darů, kde téměř 400 studentů - včetně čtyř jeho synů - studuje Korán, a říká, že 20 ze svých 35 dětí platí soukromou školu.

Výdaje domácnosti jeho rozrůstajícího se impéria však mohou dosáhnout až 120 000 rupií měsíčně - více než desetinásobku pákistánského průměru - ve čtvrti, kde chybí základní vybavení, jako je voda z kohoutku a kanalizace, řekl.

V Pákistánu můžete mít až 4 manželky

Takto početné rodiny ale nejsou běžné ani v Pákistánu a manželství s více ženami je běžné spíše v konzervativních kruzích. Přesto ale jako v jiných muslimských zemích populace Pákistánu mohutně roste z méně než 50 milionů v 60. letech až po dnešních 230 milionů.

Pákistánská žena má tak v průměru 3,5 dítěte (v 60. letech to bylo dokonce 7) a 60 % jeho populace je mladší 30 let.

Zdroje:

https://tribune.com.pk/story/1115488/pakistani-father-35-aims-100-children

https://www.timesnownews.com/viral/pakistani-man-with-3-wives-welcomes-60th-child-sardar-jan-mohammad-khan-seeks-new-wife-and-wants-more-kids-article-96725453

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz