Hlavní obsah

Zasnoubili jsme se když ji bylo 8. Svatba bude za rok říká 25 letý Hasan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dětská nevěsta - ilustrační foto. Autor SAM Nasim Zdroj: https://www.flickr.com/photos/samnasim/6144272711

Chodíš do školy? Nechodím. Odpovídá desetiletá Machasen. Proč ne? Ptá se moderátor. Kvůli mému snoubenci Achmadovi.

Článek

Vítejte Libanonu, kterému se kdysi přezdívalo Švýcarsko Blízkého východu se skutečným Švýcarskem ale již mnoho společného nemá. Na videu níže vidíte desetiletou Machasen, kterou právě zpovídá moderátor místní televize.

Když bylo Machasen 8 let, povolil její otec zásnuby s dnes 25 letým Hasanem. Svolil kvůli tomu, že jsou příbuzní a Hasan se do ní zamiloval.

Kdy se plánujete Machasen vzít? Ptá se moderátor. Za rok až trošku povyroste, odpovídá Hasan.

A co myslíte, že se za ten rok změní? Změní se toho hodně.

Co přesně vás přitahuje na desetileté dívce? Chtěl bych ji vychovat podle sebe milovat ji a ochraňovat. Jsme spolu už 3 roky, rozumíme si a milujeme se.

Manželství mezi mužem a ženou ale přece nemělo být jen o intelektuální a emociální harmonii, ale také o fyzické atraktivitě. Co vás přitahuje na desetileté dívce? Ptá se už značně rozčílený moderátor.

Už jsem to říkal. Miluji ji a požádal jsem jejího otce. Nezlobte se na mě, ale dnešní generace žen pro mě není dost dobrá.

Pokud jste dočetli až sem a není vám špatně, pak se podívejte na komentáře muslimů pod videem, ty už vám žaludek zvednou dokonale.

Rozhovor pokračuje ještě dále, ale to podstatné už v něm zaznělo. Celá věc má ale ještě jednu rovinu. Libanon patří k liberálnějším muslimským zemím s velkou křesťanskou komunitou a přesto jsou tam tyto praktiky běžné.

V Evropě žije v některých zemích až 10% muslimů. Opravdu chceme aby se něco podobného stávalo i u nás a po ulicích nám chodily dětské nevěsty?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz