Hlavní obsah
Aktuální dění

Našrot opilý policista vláčel dívku za vlasy. No a, stejně to zase zametou pod koberec!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Pomáhat a chránit… k tomu by tu měli být

Každý může selhat, tak to prostě v životě chodí. Ale také by za svá selhání měli ti, co selžou, nést následky. Jenže to se u policie moc často neděje.

Článek

Na mol opilý policista se svou partnerkou, což lze usuzovat z oslovení „Lásko…“, také mimochodem policistkou, napadli teprve 19letou dívku. Chvaty a hmaty ji „mordovali“, když ležela na zemi, aniž by kladla sebemenší odpor.

Ožralý uniformovaný útočník klečel na neaktivní dívce, která si instinktivně, sbalením do kozelce, chránila vnitřní orgány v oblasti břicha a hlavu. Nebránila se. neútočila. Ani nezavdala příčinu k napadání. A co spustilo celou tu divočinu?

Dva opilí policisté byli na lesbické párty. Chovali se tam, podle svědků, jako neurvalí arogantní nevhodní zákazníci. Vráželi při divokých tanečních kreacích do lidí, prali se, rozbíjeli skleničky a napadali ostatní. Používali k tomu hmaty a chvaty, naučené u policie. Jednu slečnu policista dokonce držel pod krkem tak dlouho, že začala modrat a dusit se. Návdavkem jí pak dal loktem do obličeje. Na rozdíl od těch ostatních slečen, které mlátil jen pěstí. Před ochrankou ale policajt mával policejním odznakem. A ta se samozřejmě lekla. Až když incidentů přibylo, taktně dvojici vyprovodili z lokálu, na cestu člen ochranky vyfasoval jednu pěstí.

Venku při napadení slečny z videa agresivní policajt vydával rozkazy své kolegyni a partnerce v jednom nepříliš profesionálně vybraným způsobem. „Klekni na ni, lásko.“ Nebral v potaz ani občany v okolí, kteří ho nabádali, aby svého protiprávního jednání zanechal, obořil se i na ně opět zvláštním výkladem zákonného pokynu: „Jménem zákona, ať narovná ty nohy!“

Na to dívku chytil za vlasy a vší silou, přičemž se rozumí nikoliv silou odporného vlasového parazita, ale veškerou silou urostlého vycvičeného muže, jí trhnul, aby ji na zemi „složil podle pravítka“.

O dobrý metr ji vzduchem přehodil po dlažebních kostkách. Bylo jen velkým štěstím, že slečna nevážila o pár kilo víc a byla natolik zpevněná v ochranné pozici, že jí nezlomil vaz. Rány pěstí byly už jen slabý odvar brutálního útoku.

Ožrala vydal rozkaz policistce: „Lásko, klekni si na ní“. Ta se bez váhání k protiprávnímu jednání svého druha přidala a pokračovala v napadání oběti. Po té se pěstí ohnal po přihlížející (opět ženě), která namítala protizákonnost jeho jednání. Pod vlivem alkoholu zavrávoral a opileckým způsobem se ji vydal stíhat, což možná té ležící slečně zachránilo život.

Trh za vlasy, kterým dívku tenhle chrabrý strážce zákona přehodil vzduchem po kamenné dlažbě, byl natolik brutální, že jen náhodou nedošlo k těžké újmě a možná i fatálnímu ublížení na zdraví.

A co na to Policie ČR? Kdyby se to stalo v Plzni, určitě by policista odešel s přestupkem. Nakonec, těch případů tu máme více. Třeba když šéf policejního oddělení s kolegou najetím na vozidlo zastavili a vtrhli s pistolí v ruce na řidiče, který pouze předjel jejich „utajený“ Mercedes v civilním provedení. Vyhrožovali mu, mířili na něj nabitou zbraní…prošlo to několikrát televizí, tiskem, ba i zahraničními médii, věci se ujal advokát, záznam napadení i volání poškozeného o pomoc je zaznamenán na kameru…a co se stalo? Přestupek! Drobná srážka z platu a policista dál jezdí v Mercedesu po Plzni, jako by se nechumelilo. Ani se neomluvil. V Plzni totiž mají svého „Kozla zahradníkem“, který ty „přestupky“ vyšetřuje. A občan? Lehni a mlč, zmetku, oni jsou ta honorace v uniformě.

Ale zpět k opilci v uniformě. Napadení slečny nebylo jediné. Napadnul ochranku podniku, kde pil, napadnul několik dalších lidí, ať už fyzicky, nebo verbálně. Pěstí udeřil hned několik dalších dívek, prozatím se jich přihlásilo pět.

Jak může takový policajt projít psychotesty? Jak může vůbec takovému člověku být svěřena pravomoc trestat jiné za protiprávní chování? Jak může takovém člověku být svěřena zbraň? Jak může takový asociál, který neumí kontrolovat vlastní chování ani užívání alkoholu a jako silný muž dá pěstí pěti dívkám, pracovat u policie?

Mohu hovořit ze své zkušenosti, taky jsem byl napaden příslušníkem vězeňské služby. Zmlátili mě, zkopali do hlavy a břicha… nic se nestalo. Příslušník zproštěn Kozlem Generální inspekce. Vlastně, on jen asi koukal z dálky. Mlátil a kopal dozajista někdo jiný. „Kozel“ zahradníkem tu je pro ně.

Našly by se desítky případů, jak policie tyhle věci zamete pod koberec! Zůstává nad tím rozum stát.

Podle prohlášení policejní mluvčí se „policie začala zabývat potyčkou“. Ne útokem, ne napadením policistou, ne ublížením na zdraví… a policejní inspekce řeší policistu pro přečin výtržnictví.

Proč, ptám se? Nevykazuje jednání policisty znaky zneužití pravomoci úřední osoby? Policista je i mimo službu policistou! Navíc v policejní uniformě, kdy ho nelze s prostým občanem zaměnit. Jsou tu znaky ublížení na zdraví a mohlo tam být i ublížení na zdraví s následkem smrti, o  možném důsledku intenzivního útoku by měl rozhodnout soudní znalec. Naštěstí měl policista slavnostní uniformu. U té pracovní totiž nosí služební zbraň a kdo ví, jak by se incident vyvinul.

A proč stíhá inspekce jen jeho? Policistka napadala a konala naprosto shodně, možná jen s menší intenzitou. A že by pouze plnila rozkaz svého kolegy, o tom asi nelze vůbec ani polemizovat. Účastnila se incidentu od počátku, zaklekla na poškozenou a podle „nejistých“ pohybů i ona měla během zákroku pěkně naváto. Stíháni by tedy měli být rozhodně oba.

V neposlední řadě, není to jediný prohřešek tohohle ochránce zákona. V minulosti třeba tasil zbraň proti své bývalé partnerce…ale když máte svého kozla zahradníkem…

Na záběrech je navíc vidět, jak policejní hlídka, která na místo přijela, vůbec nezasahuje proti bití napadané dívky, ale odchází bránit opilého policistu.

Jen...... vy ostatní policisté, není vám za své kolegy stydno? Děláte nelehkou a důležitou práci. Rozhodně vám není co závidět, nezřídka kdy nasazujete vlastní krky a že by vás za to stát extra dobře ohodnotil se rozhodně říct nedá. Není vám smutno z toho, jak vaši kolegové zavdávají příčinu k dalším vtipům o policajtech?

I když, v tomto případě se asi moc nezasmějeme. Smát se bude zase policie. Nám všem, nám občanům bez uniformy.

Jaké jsou vaše zkušenosti s Policií ČR? Někdy mám pocit, že by stálo za to, založit stránky www.antipolicajti.com, plnily by se nesčetnými příspěvky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz