Hlavní obsah
Jídlo a pití

Zúčtujte s volbami zkrocením „zuřivých těstovin“. Penne allʼarabiata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Šárka Konečná

Penne allʼarabiata. Tradiční a jednoduchý recept na přípravu skvělé a lehké večeře

Každé volby s sebou přinášejí mnoho emocí. Pro někoho radost, pro jiného zklamání. Přesto existuje skvělý způsob, jak se s jejich výsledkem vypořádat. Rovnou doma v kuchyni. V případě vzteku přípravou jídla vytvoříte klid v duši i dobrou večeři.

Článek

Naštvanost totiž v sobě skýtá neskutečné možnosti, které se dají do kuchyně až neuvěřitelně promítnout. Když pomineme násilnosti, které se ve vzteku dají spáchat a dost často končí pro útočníka ve vězení, můžeme si naopak perfektně uvařit. Třeba se dokonce i smířit s tím, kdo nás rozčílil. Záleží na fantazii. Zde ji promítneme na talíř a vězte, že po konzumaci takto připravených těstovin nikomu na násilí myšlenky nezbydou. Bude totiž mít co dělat se svou vlastní hořící pusou. Pokrm se nazývá „zuřivé penne“.

Ingredience pro dvě osoby:

2 stroužky česneku

plechovka rajčat (ideálně krájených a loupaných)

olivový olej

chilli paprička (hodně pálivá stačí jedna), méně drsných dle libosti

půl hrsti čerstvé bazalky

sůl, pepř

120 g těstovin typu penne (pro alergiky bezlepková verze)

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobné kostičky nasekaný česnek, chilli papričku (nebo papričky) a vše opečeme. Z čerstvé chilli papričky doporučuji odstranit semínka a nakrájet ji na menší plátky, lze ji samozřejmě i nasekat.

Až česnek a paprička změknou, přidáme plechovku rajčat, sůl a pepř, omáčku necháme zvolna povařit.

Zatímco se omáčka vaří, ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu a jakmile vře, přidáme do ní těstoviny. Ty uvaříme tzv. „al dente“, tedy na skus. Var toho typu těstovin na skus trvá cca 8 minut, ale raději se přesvědčíme tím, že jednu penne krátce před uplynutím stanovené doby vytáhneme a ochutnáme. Pokud není tvrdá, ale zlehka uvařená, aniž by z ní byla rozplizlá hmota, máme to pravé. Těstoviny scedíme, dáme na talíře (na každý jednu porci) a navrch přidáme rajčatovou omáčku, kterou jsme si předtím připravili.

Ozdobíme několika lístky čerstvé bazalky, to proto, abychom si „takzvaně“ pochutnali i očima.

Buon appetito

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz