Hlavní obsah
Rodina a děti

Děda si našel v lázních přítelkyni a chce jí odkázat celý majetek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Když se děda znovu zamiloval, byli jsme nadšení a přáli mu to. To jsme ovšem ještě neznali jeho vyvolenou.

Článek

Když babička před pěti lety náhle zemřela, dědu to naprosto zdrtilo. Strávili bok po boku čtyřicet krásných let a na důchod měli spoustu plánů. Chtěli si konečně užít našetřených peněz, cestovat, zvelebit jejich chatu, a hlavně být spolu.

Děda se trápil a chřadl nám před očima. Se špatnou psychikou jdou samozřejmě ruku v ruce i zdravotní problémy, kterých začalo přibývat. Když se pak jednou vrátil z pravidelné lékařské prohlídky, všechny nás překvapil tím, že ho lékař posílá na měsíc do lázní. A kupodivu z něj šlo po dlouhé době cítit trochu nadšení a elánu.

Netrvalo dlouho a vezl jsem dědu s kufrem na vlakové nádraží. Nabízel jsem mu odvoz až do lázní, ale odbyl mě, že si poradí sám a že nebude nikoho otravovat. Nehádal jsem se.

Následující měsíc se dědeček ozýval jen velmi sporadicky. Telefony většinou nezvedal a když už zavolal zpátky, tak vždycky zrovna spěchal na nějakou proceduru a telefonát rychle ukončil. Měsíc utekl jako voda a děda se vrátil domů. Nešlo si nevšimnout jeho naprosté proměny. Zářivé úsměvy rozdával na všechny strany, a dokonce svolal rodinnou sešlost na oslavu svého návratu.

No a tehdy to celé rodině oznámil. V lázních se zamiloval, jeho vyvolená se k němu za týden přestěhuje a nejspíš se bude brzy ženit. Chvíli nám trvalo, než jsme se z radostné noviny vzpamatovali, ale pak jsme dědečkovi všichni gratulovali a přáli štěstí.

Za týden se před dědovým domečkem objevili stěhováci a spolu s nimi přijela paní Maruška. Obvykle nedávám na první dojem, ale tady jsem si nemohl pomoci a začal tušit, že bude zle.

Paní Maruška byla dobře o dvacet let mladší než děda, oblečená ve stylovém kostýmku, s účesem podle poslední módy a když spatřila dědův skromný domek, nešlo přehlédnout její ušklíbnutí. No co, říkal jsem si v duchu, hlavně že bude děda konečně šťastný.

Co se dělo dál jsem si ale nepředstavoval ani v nejdivočejších snech. Paní Maruška přesvědčila dědu k nákladné rekonstrukci, s tím samozřejmě byla spojená kompletní výměna vybavení domácnosti a nechala se pozvat na měsíční dovolenou na Maledivy. To všechno jsme tak nějak ještě chápali. Jako nová paní domácnosti chce mít vše podle sebe. Když se ale děda začal „vykrucovat“ z rodinných návštěv, začalo nám to být podezřelé.

Jeho přítelkyně si prostě nepřála, aby se s rodinou vídal a on ji chtěl vyhovět. Ostatně začali plánovat termín svatby, tak si ji nechtěl pohádat. Při jedné z posledních návštěv vypadal děda dost unaveně a bez energie. Jen tak se nám u kávy zmínil, že se s Maruškou dohodli, že na ní přepíše svůj domek. Přeci jen je Maruška mladší a kdyby se s ním něco stalo, ať se s námi nemusí dělit.

To už nám bylo jasné, která bije a chtěli jsme dědečkovi „otevřít oči“. Ale ouha, i při sebemenším náznaku křivého slova na jeho vyvolenou byl oheň na střeše. Děda nás z návštěvy vyhodil a odmítl se s námi víc bavit. Tak teď jenom čekáme, co bude dál a doufáme, že svou vyvedenou přítelkyni brzy prohlédne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz