Hlavní obsah
Aktuální dění

Tucker Carlson - rozhovor s Putinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Americký konzervativní a politický moderátor Tucker Carlson opět rozvířil mediální vody. Je v Moskvě, zašel si do divadla a co víc - rozhodl se udělat rozhovor s ruským prezidentem Putinem.

Článek

Tucker Carlson je v USA velmi známou personou, ovšem v poslední době jste jeho tvář mohli vidět i Vy, a to převážně na Muskovo síti X či jiných sociálních sítích.

Když v roce 2020 vypukla celosvětová pandemie covid-19, takřka okamžitě začal šířit konspirační teorie o očkování. Když Rusko napadlo Ukrajinu, obvinil z toho Západ. Na jeho seznamu konspiračních teorií pak nesmí chybět ani Great Replacement theory (americká vláda se údajně snaží rozmělnit americkou „bílou“ společnost menšinami - pozn. autora), údajné biologické laboratoře na Ukrajině a nebo teorie o tom, že se nás „globální elity“ snaží přinutit jíst brouky místo masa .

Když byl minulý rok bez udání důvodu vyhozen z Fox News, spekulovalo se, že se tak stalo kvůli jeho nepodložených tvrzeních o zfalšování amerických voleb v neprospěch Trumpa.

Carlson, Rusko nebo Sýrie

Tucker Carlson už několik let (např. v roce 2019) vehementně obhajuje ruského vůdce Vladimira Putina. Za válku na Ukrajině podle něj samozřejmě může Západ, který by tím pádem neměl Ukrajině ani posílat další zbraně. A ačkoliv dnes tvrdí, jak rozhovor s Putinem bude dozajista objektivní a bez ruských nepravd, už jenom popírání a zlehčování základního dogmatu, tj. Rusko je agresor a Ukrajina oběť, může ledacos napovědět.

S podporou autoritativních režimů, respektive států, ale nekončí pouze u Ruska. Méně známé je jeho obhajování syrského diktátora Bašára al-Asada, jehož jednotky byly a jsou přímo zodpovědné za masakrování syrského obyvatelstva. Během občanské války v Sýrii, vyvolané Asadem samotným, byly jeho jednotky zodpovědné za smrt až 300 tisíc civilistů.

Ze lži ho nařknul i Kreml

Třešničkou na dortu celého Carlsonova tažení za „spravedlivou západní žurnalistiku“ je ten fakt, že ho ze lži, ihned po zveřejnění upoutávky na rozhovor s Putinem, usvědčil i sám mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Tucker Carlson totiž tvrdil, že od začátku války se žádný západní novinář ani nepokusil kontaktovat ruskou prezidentskou kancelář s žádostí o rozhovor s prezidentem. Peskov několik hodin po upoutávce nicméně uvedl, že o rozhovor požádalo „mnoho“ západních médií.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz