Hlavní obsah
Lidé a společnost

27 tisíc v dávkách nadzvedlo Broumov. Marian by podruhé do Výměny manželek nešel. Lidé jsou prý zlí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pxhere

Ti, co v Broumově žijí a pracují, nevěřili minulou středu vlastním očím. Výměna manželek jim ukázala, že v jejich městě se dá živit i jinak než prací.

Článek

V obchodech i na náměstí se lidé rozčilovali a kroutili hlavami, jak je to možné, že někdo, kdo nepracuje, má jen na dávkách tolik peněz, jak je to nespravedlivé pro ty, kteří makají od nevidím do nevidím.

Na kameru se vyjádřil účastník výměny Marián. „Výměna nám vzala soukromí. Co ten pořad dokáže udělat, je strašné. To jsem vůbec nečekal. Člověk jde ven a koukají na vás, jako byste někoho zabil. Přitom je tady kupa lidí, kteří jsou na tom jako my - jsou na dávkách a nemají práci. Akorát se o nich neví.“

Přiznal, že mu psali na Facebooku samotní Broumováci, že u nich práce je, on ví, že tam je Veba, ale tam už pracoval, když mu bylo 18 nebo 19 let a pak odešel. Tam ale už nemá šanci se dostat, prý tam Romy nechtějí. Tak tomu asi bude málokdo rozumět, když už tam jednou pracoval, že? A Broumov není zase tak malé město, aby tam žádná jiná práce nebyla. Navíc se dá také za prací dojíždět, jenže to by se muselo chtít. Chtít ráno vstát a jít makat. Jenže to by nebyly dávky a proč jít pracovat, když je stát štědrý. Rodině z výměny přišel také výhružný dopis plný ošklivých a urážlivých slov. Pisatel neznal adresu, poslal ho na adresu restaurace Alka, která je naproti domu, kde Marian s rodinou žije. Výhružný dopis Mariana opravdu rozčílil, protože pisatel si vzal na mušku i jeho dceru. Marian celou událost nahlásil na policii, ovšem nedoufá, že by něco vyřešili.

Pochopitelně, že výhružný dopis je silně za čarou a v tomto Mariana chápu, ale on naprosto nepochopil, že by měl dělat něco sám se sebou. On jen chce, ať už ho ti zlí lidé nechají být a ať všechno rychle odezní. Kdyby věděl, jak všechno dopadne, do Výměny manželek by nešel.

Takže Marian chce poprosit, aby lidi na sebe nebyli tak zlí, aby už byl od všeho klid, protože oni nejsou přece jediní, kdy dávky bere. Nějaký zájem nebo snahu o zapojení se do pracovního procesu rozhodně nenaznačil.

Zdroj:

https://nachodsky.denik.cz/z_regionu/davky-27-tisic-vymena-manzelek-broumov-romove-anonym.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz