Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Chlapa nepředěláš. Buď si zvykneš, nebo se na něj rovnou vykašli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Chlapa nepředěláš.

Většina ženských na své chlapy nadává. Jsou s nimi léta a stále je ti jejich chlapi štvou tím stejným jako před dvaceti lety. Jsou líní, nespolečenští, nebo naopak pořád jen nasávají v hospodě.

Článek

Málokterá řekne, že má chlapa skvělého a je s ním šťastná. Dost často se ukáže, že je to stejně jen lhářka a má přitom s tím svým peklo, které by málokterá vydýchala.

Jen minimum ženských dokáže toho svého přetvořit k obrazu svému. Jsou to takové ty výjimky, které potvrzují pravidlo. Taková žena je pravděpodobně výbornou manipulátorkou a chlap je tak trochu bačkora. Ale pokud jim to dlouhodobě klape, tak proč ne.

Potkali jste svého vyvoleného ve společnosti, byl to rozený bavič, ihned jste mu padla do oka a i vy jste byla okouzlena jeho šarmem a vtipem? Kamkoli společně jdete, je veselo. Dokáže rozzářit celou společnost, kamarádkám pochválí tu účes, tu její smysl pro humor. Kamarádky vám ho závidí. Jenže elegantní bavič zůstane prostě bavičem, kterého flirtování neopustí, ani když už nebudete chodit s ním do společnosti, protože budete uvázaná u společného potomka. Navíc vemte jed na to, že tak, jak se nyní chová ve vaší společnosti, chová se jistě i na svém pracovišti. Vadí vám to? Bude vám to vadit, když nebudete po jeho boku a nebudete mít situaci pod kontrolou? Pro ženy, které netrpí opravdu velikým sebevědomím a navíc podléhají žárlivosti, může být tento týpek do budoucna nestravitelný. Věřte, že kvůli vám se z něj nestane ušlápnutý manžílek, který bude nejraději celý víkend trávit okopáváním vašich zeleninových záhonů na zahrádce. Bude to prostě vždy veselý bavič, společník a lichotník.

Máte chlapa slibotechnu? Všechno bude, má veliké plány, co zařídí, chce koupit baráček, procestovat svět, nebo prostě jenom v menším měřítku. Opraví zhroucený plot a postaví králíkárnu. Jenže nějak nic moc nejde. Dva roky to posloucháte a chápete proč to či ono nešlo. Lepší nebude. Berete slibotechnu? Smiřte se s tím, že asi nezařídí nikdy nic. Pokud má jiné přednosti a toto mu budete tolerovat, tak OK.

Chlap lenoch. Lenoch nic neslibuje. Lenoch lenochem zůstane a na rovinu vám hned řekne, proč nejde tohle a tamto. Než po nějaké době zjistíte, že to nebylo vlastně nic složitého. Jenže by to lenocha stálo třeba dvě hodiny času. S věkem se lenošství prohlubuje. Pracant z něj nikdy nebude. Spíš naopak. Možná bude i líný chodit do práce, nebo v práci něco dělat.

Lhář. Lháři lžou bez uzardění a snad svým lžím i někdy věří. Ze začátku vás může těšit, že váš vyvolený zalhal kamarádovi, že nemůže dorazit, protože se mu rozbilo auto a byl raději s vámi. Jenže nebude dlouho trvat a stejně tak bude po nějaké době lhát i vám. Nikdy mu nebudete moct věřit.

Pochopitelně je tu také nevěrník. Nevěrník má pro ženské slabost a stále zkouší nové a nové. Klidně může mít i více paralelních vztahů. Nové známosti, hledání dalších vztahů, utvrzování sebe sama o své neodolatelnosti a svádění je jeho život. Pokud ho jednou pustí, bude to možná až někdy nad hrobem. Svůdník a nevěrník vám může rozdrásat srdce, ale také vás nakazit třeba kapavkou. Žena by musela být tak trochu masochistka, aby s takovým typem mohla prožít delší kus života. Lepší je zdrhnout v zájmu zachování psychického i fyzického zdraví.

Hrubián, násilník a tyran. Pokud náhodou narazíte na chlapa, který vám začne vysvětlovat, že jste naprosto jiná, než jeho bývalá, která byla naprosto neschopná, nehezká, líná, nevařila, o děti se špatně starala a v posteli to s ní za nic nestálo, že jí musel kolikrát nějakou vrazit a stejně to nepomohlo, tak se jí nakonec zbavil a jak je rád, tak tomuhle chlapovi nikdy nevěřte. A pokud máte pocit, jak je k vám upřímný a jste rády, že si ten pohledný a příjemný chlap vybral zrovna vás, tak neváhejte a poptejte se někde v okolí. Dost pravděpodobně uslyšíte, jak jeho křehká krásná žena chodila často po ulici s monoklem, nebo jiné historky. Tyran a násilník zůstane svůj a kvůli vám se nezmění. Budete jen další obětí. Pěkně pozvolna a zlehka. Začne vás deptat a zpracovávat. Začnete pochybovat o sobě sama. Třeba jste opravdu vy ta špatná, která ho není hodna. Budete se snažit polepšit a napravit. Jenže to je jeho cíl, zdeptat vás, pokořit a získat vaši naprostou oddanost. Rychle pryč. Je pro vás nesmírně nebezpečný.

Typ žárlivec dokáže udělat ze života peklo. Napřed se to může jevit i jako milé. Chodí vám naproti k práci, vozí vás na třídní sraz a zase vás vyzvedává, myslí na vás a volá vám desetkrát denně do práce. Jenže najednou zjišťujete, že vám projíždí mobil, hlídá, jaké si berete spodní prádlo do práce, přemlouvá vás, abyste nešla na večírek s kolegy, protože se bez vás neobejde a najednou zjistíte, že slídí za oknem restaurace, kde jste se zrovna sešli. Žárlivci nikdy nic nevysvětlíte. A důkaz o nespáchané nevěře prostě předložit možné není. Také lepší se mu vyhnout ihned, než se pak trápit, prosit o povolení vycházky s kamarádkou, potupně předvádět spodní prádlo a tak dále.

Maminky s dítětem to také nemají snadné. Rozhodují totiž ne jen za sebe, ale i za své dítě, takže musí ještě dávat pozor na mužské, kteří prostě děti nemusí a obzvlášť ty cizí. Každé dítě je jiné, některé mohou být upovídané, všetečné nebo třeba celkem zlobivé. Na děti je třeba se často obrnit trpělivostí. V některých mužských to prostě není, děti jim lezou na nervy. Pokud vidíte, že si vaše dítě s novým partnerem nesednou, nevěřte, že se situace rapidně zlepší. Jestli muž dítě pořád napomíná, něco mu vytýká, kárá ho, dítě k němu určitě nepřilne. Spíš se ho začne bát a odtahovat se od něj. Zbystřete a zvažte, jestli není lepší v zájmu dítěte takový vztah raději ukončit.

Prostě povahu nezměníte, ani kdybyste se rozkrájely. Potom jsou tu ovšem takové ty mužské nešvary, které také mohou ženy potrápit. Třeba bordelářství. Neskutečný chlívek v dílně, v pracovně, na stole v obýváku. Nebo odpor k hygieně. Někteří chlapi si tak neradi čistí zuby, holí se a sprchují. Nešvary jako házení spodního prádla pod postel. Chození po práci do hospody na svoje tři piva. Sledování naprosto stupidních pořadů v televizi a neochota ustoupit. Vypouštění větrů, neustálé drbání v rozkroku nebo mlaskání. Neodklízení použitého nádobí na své místo. Nesklápění záchodového prkénka. Neschopnost vás poslouchat, když vyprávíte něco strašně důležitého. Zapomínání svých povinností, jako vyzvednutí prádla z čistírny nebo děcka ze školky. Neustálé hledání brýlí, klíčů nebo peněženky. Těžké nepochopení svízelné ženské role, kdy on se cítí jako živitel a nechápe, že by měl také přiložit ruku k dílu v domácnosti. Nevěřte také, že pokud jste celý život bydlela v domku a toužíte po baráčku se zahrádkou, že předěláte sídlišťáka, který je zvyklý na veškerý komfort. Můžete to mít denně na talíři. Nechce se o barák starat, nechce dělat na zahrádce, nebude vám dělat králíkárnu a slepice už ani náhodou nepřekročí váš dvorek.

Prostě málokterá ženská si umí mužského převychovat k obrazu svému. V těch výše daných povahových vlastnostech je to takřka nemožné. Než se těšit rok z velké lásky a potom léta trpět v neúspěšném vztahu, je lepší vzít nohy na ramena dříve, než do svazku zabřednete po krk.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz