Hlavní obsah
Lidé a společnost

Novotný o Aničce Slováčkové. Totální lidský balast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Topič / Mafra / Profimadia

Pavel Novotný

Prošla jsem si léčbou rakoviny prsu ve stejném období jako Anička. Jí se bohužel nemoc vrátila. Je statečná a bojuje ze všech sil, přesto Novotný vypustil z úst démona zla

Článek

O starostovi Řeporyjí jsem si myslela tak nějak své. Je to sice člověk inteligentní, ale svérázný, který má zapotřebí se vyjadřovat velice nahlas a nevybíravě k různým tématům.

Ve stejné době jako onemocněla Anička Slováčková rakovinou prsu, jsem stejnou diagnózu vyslechla také já. Bylo to hrozné a opravdu mě to dostalo. O to více držím palce Aničce, aby byla statečná a věřila v uzdravení. Jde to. Opravdu že ano, ačkoliv boj může být dlouhý a náročný. Přečetla jsem si ovšem to, co napsal starosta Řeporyjí a posléze smazal a omluvil se. To bych nikdy v životě číst nechtěla, jako rodič nemocného a bojujícího dítěte. Nikdy. Toto je názor tak nelidský, že se ani nedá pochopit, že ho vypustit z úst člověk politicky činný. Je to názor nelékaře, ale veřejně činného člověka. O to je celá věc hrůznější. Ať už jsou politické vzteky pana Novotného za ODS na Felixe Slováčka, který vyjadřuje podporu jiné politické straně jakékoliv, to co uveřejnil Novotný, je hluboce pod čarou jakéhokoliv lidského chápání. Snad možná v jakémsi no-name komentáři od nějakého no-name diskutujícího, by nad komentářem člověk mávl rukou. Ovšem vyjádření od politika Novotného svědčí o ledasčem. Určitě jsem se v něm zmýlila. Není to člověk inteligentní. Je to bezcitný lidský kus, který se nějakým nepochopitelným způsobem zviditelnil politicky a dostal se na místo starosty. Přitom mu plyne podmínka, kdy mu hrozí trest tří měsíců vězení. Podle soudkyně by měl být pod dohledem probačního úředníka a podrobit se programu sociálního výcviku, kdy by si měl osvěžit základy slušnosti. Program měl být také zaměřen na empatii.

Celý program evidentně selhal. Sociální výcvik nebyl k ničemu a empatie se také nedostavila.

Ne, už pana Novotného neuznávám jako člověka inteligentního. Je to jedinec, který si vezme do huby kohokoliv, kdo mu nějakým způsobem vadí a to naprosto nevybíravým způsobem. Nechápu, jak může zastávat post starosty. Být obyvatelkou Řeporyjí, jdu se snad zarýt do té řepy, jak bych se za svého starostu styděla. A být maminkou, nebo tatínkem Aničky? Určitě bych mu poskytla slušný sociální a empatický výcvik. Zřejmě by se mi hodily také nějaké hůlky a bičík.

Zdroj:

https://cnn.iprima.cz/novotny-sokoval-vyrokem-o-nemocne-slovackove-dam-ti-do-drzky-vzkazal-kolovratnik-435806

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz