Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohlreich: „Lidé jsou lakomí a nechtějí utrácet…“ Útok se nevyplatil a z pořadu je propadák

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: darkness_s / Pixabay

Grilování.

Jaké největší chyby dělají Češi při grilování? Proč se stal jeho poslední pořad Česko na grilu propadákem a musel být vyřazen z hlavního programu? Co Zdeněk Polhreich nejraději vaří? Odpovědi vás nejspíš silně zaskočí.

Článek

Česko na grilu

Podle všechno to vypadá, že Češi opravdu grilování milují. V obchodech jsou od jara nabídky speciálně na gril. Naložená masa, klobásy, sýry, hamburgery, omáčky nebo dipy. Letáky hlásají příchod grilovací sezóny a lákají ke koupi grilů a doplňkového zboží. Dalo by se čekat, že soutěž s grilovací tématikou diváky nadchne. Ale opak se stal pravdou. Po neslavném začátku šel pořad už jen z kopce. Terčem kritiky se stali nezajímaví soutěžící, také moderátoři Patricie Pagáčová a Tomáš Zástěra i samotný šéfkuchař Pohlreich. Řada lidí ho prostě lidově řečeno nesnáší, nemůže vystát jeho vulgaritu a aroganci. Jsou přesvědčeni, že je ho prostě moc a nejsou na něj zvědaví.

Ještě před začátkem vysílání Apetitonline lákal diváky na sledování. Své slovo tam měli účinkující a pochopitelně také Zdeněk Pohlreich. A sdělil, že na grilu se dá připravit úplně všechno, ale smířil se s tím, že to stejně nikdy nepochopí. To jsou slova odborníka na grilování. Dál tomu všemu nasadil ještě korunu, když na otázku, jaké nejčastější chyby dělají Češi při grilování, slavný šéfkuchař odpověděl: „Jsou lakomí. Nechtějí si koupit kvalitní a dobré suroviny. A to je přitom základ. Jenže něco to stojí.“ Tak to nám to natřel. Sice nepochopil, jak se dá vše ugrilovat, ale ví, že jsme národ lakomců a grilujeme krkovici v akci, místo, abychom si tam hodili hovězí steaky.

Můj muž rád griluje a už před lety dostal ode mne dárek, knihu od Pohlreicha o grilování. Nadšený z ní nebyl už ani tehdy, protože arogantní šéf mu už dávno vypadl z oka. Následně zjistil, že ani uveřejněné recepty nejsou jeho originální. Dá se to zjistit přímo z knihy. Zřejmě pouze zapózoval pro fotografy. To je jeho jediný podíl na knize. Kuchařka vsadila na jeho věhlas.

Prostě Pohlreich má ke grilování daleko asi jako já ke kosmonautice. Živí ho jeho známá tvář a nevymáchaná ústa. Jenže tady asi už přestřelil. Je okoukaný, protivný, arogantní a nesympatický. Pro Primu se stává negativní tváří, která diváky nepřitáhne, ale odpudí.

A co vůbec vaří šéfkuchař Pohlreich?

Úvodní slova: „Když už doma vařím…“ Vypovídají o tom, že mistr umí vařit teoreticky, je jedničkou v kritizování, ale sám se do díla nehrne. A člověk by řekl, že doma bude nadšeně zkoušet různé kulinářské novinky a s láskou ladit ty nejlepší chutě. A on to má prý jako všichni. Chce to mít do půl hodiny hotové. Jednoduše ukuchtí nějakou zeleninu s masem. Tak to je mazec. Ono pana mistra vaření prostě nebaví.

Ve stejném rozhovoru pro Blesk zaznívá další otázka: „…pořad Česko na grilu, ve kterém účinkujete, který asi nebyl tak úspěšný, jak se očekávalo….“. Pohlreich popíjí šampus a říká: „No, to jste mi nemusel připomínat….“ Dál slovům není rozumět, mluví mimo mikrofon. „Čím si to vysvětlujete?“ Už na mikrofon odpovídá Pohlreich srozumitelně.

Neúspěch ve sledovanosti si nedovede vysvětlit

Nedovede si to vysvětlit, neví, čím to je, asi špatné téma, nebo špatný čas. Přiznává, že část lidí tvrdí, že je to jeho osobou, ale prý na tu otázku neumí odpovědět. Neví, jakou logiku to má a nemá chuť se tím zabývat, protože je to prostě natočené a téměř odvysílané. Tak a je to. Neví a nezajímá ho to. Je to ukazatel toho, že Prima by se už neměla zajímat o něj. Protože člověk by se měl poučit z chyb. Zapátrat po jejich příčině a zalovit sám v sobě. Co mohl udělat líp? V čem tkví krach? Pro někoho, kdo se odmítá o příčinu krachu zajímat, nechce na ní hledat třeba svůj případný podíl, může být jeho přístup osudným.

Šéfkuchař prostě nemá žádnou sebereflexi, měl by se trochu zamyslet sám nad sebou a čerpat právě z kritiky jeho osoby. Tam může ledacos změnit. Tedy může, ale on stejně nechce. Jeho sebevědomí sahá až do nebes. Téma pořadu a čas vysílání, je už na televizi. To může nechat jiným. Někomu holt sebereflexe chybí a co diváky zajímalo před deseti lety, může být okoukané. Hrubián Pohlreich už prostě netáhne. Hvězda jeho slávy pohasíná.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz